Βέλγιο – ΗΠΑ 2-1 στη παράταση.

Βέλγιο – ΗΠΑ 2-1 στη παράταση.

Το Βέλγιο θα είναι η αντίπαλος της Αργεντινής στα προημιτελικά, καθώς νίκησε με 2-1 τις ΗΠΑ στην συγκλονιστική παράταση, μετά το 0-0 στα 90′

Το Βέλγιο συμπλήρωσε την 8άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, καθώς μετά από συγκλονιστικό ματς στην παράταση νίκησε με 2-1 τις ΗΠΑ (0-0 κ.δ.), έτσι θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στα προημιτελικά.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι Βέλγοι παίρνουν πρόκριση στους “8” του Μουντιάλ, ενώ στην πρώτη το 1986 στο Μεξικό είχαν αποκλειστεί από την Αργεντινή, αλλά στον ημιτελικό.

Κορυφαίος του ματς ο Χάουαρντ, το οδήγησε στην παράταση, όπου η είσοδος του Λουκακού άλλαξε τον αγώνα και αφού ο μείωσε ο Γκριν το φινάλε ήταν συγκλονιστικό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Αρένα Φόντε Νόβα”

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαινί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (60′ Μιραλάς), Αζάρ, Οριζί (90′ Λουκακού).

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Κάμερον, Ομάρ Γκονσάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Τζερμέιν Τζόουνς, Ζούζι (72′ Βοντολόβσκι), Μπράντλεϊ, Φάμπιαν Τζόνσον (32′ Γέντλιν), Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ.

Γκολ: 93′ Ντε Μπράινε, 105′ Λουκακού / 107′ Γκριν

Κάρτες: 18′ Κάμερον, 42′ Κομπανί
Το Βέλγιο “λύγισε” τον Χάουαρντ

Ξανά στον πάγκο ο Λουκακού, πρώτη φορά βασικός ο Οριζί για το Βέλγιο και φυσικά στην κορυφή της επίθεσης, με τον Φελαϊνί να παίζει πιο πίσω, δίπλα στον Βιτσέλ. Ξανά 4-5-1 οι ΗΠΑ με τους Άλτιντορ (ανέτοιμος) και Άρον Γιόχανσον να μένουν στο πάγκο και τον Ντέμπσεϊ να είναι μόνος στην επίθεση.

Το ματς στο πρώτο ήταν κακό, χωρίς φάσεις, με εξαίρεση αυτήν του πρώτου λεπτού, όταν ο Ντιβόν Οριζί βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ και ο τελευταίος απέκρουσε με το πόδι.

Για τους Αμερικανούς έκανε κακό ο τραυματισμός του Φάμπιαν Τζόνσον, ο οποίος από δημιουργούσε προβλήματα στους Βέλγους, αλλά στο 32′ αντικαταστάθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο μπήκε δυναμικά και είχε απόλυτα τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας ευκαιρίες με Μέρτενς Βερτόνχεν και Οριζί, ο οποίος είχε και οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά στο 56′.

Ο Κέβιν Μιραλάς μπήκε στο ματς στο 61′ και στο 76′ έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Από εξαιρετική μπαλιά του Οριζί βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά απέκρουσε με το πόδι ο Χάουαρντ.

Το Βέλγιο συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, είτε αστοχούσαν οι παίκτες του, είτε ο Χάουαρντ έλεγε “όχι”, αλλά στο 93′ λίγο έλειψε η Αμερική να… κλέψει το ματς, καθώς ο Βοντολόβσκι βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής και το πλασέ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Πριν ξεκινήσει η παράταση ο Οριζί αντικαταστάθηκε από τον Λουκακού, ο οποίος στο 93′ έφυγε από δεξιά και δημιούργησε το γκολ των Βέλγων, το οποίο πέτυχε ο Κέβιν Ντε Μπράινε, κρατώντας ιδανικά την μπάλα (δεν σούταρε αμέσως) και αφού κινήθηκε προς τα δεξιά με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Χάουαρντ.

Στο 105′ από δημιουργός ο Λουκακού έγινε εκτελεστής και από πάσα του Μιραλάς έκανε το 2-0, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 107′ με τρομερό σουτ στην κίνηση ο 19άχρονος, Τζούλιαν Γκριν, μείωσε σε 2-1, έγινε ο νεότερος σκόρερ της διοργάνωσης και έκανε ξανά… θρίλερ το ματς.

Οι Αμερικανοί ανέβηκαν, πραγματικά… ξύπνησαν, πίεσαν, δημιούργησαν φάσεις και στο 114′ έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, με τον Ντέμπσεϊ να βγαίνει μόνος του μετά από τρομερή κομπίνα, αλλά τον νίκησε ο Κουρτουά στο τετ-α-τετ.

 

http://www.sport24.gr

Leave A Response