Το όνειρο τελείωσε 3-0 στο Ολντ Τράφορντ

Το όνειρο τελείωσε 3-0 στο Ολντ Τράφορντ

Σε «εφιάλτη» εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό το όνειρο της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Μίτσελ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί στο «Ολντ Τράφορντ»  το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Καραϊσκάκη» και μετά την ήττα της με 3-0 σκορ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχαιρέτησε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δήμιος για τους Πειραιώτες αποδείχθηκε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο ποίος σημείωσε χατ-τρικ και έκλεψε από τους πρωταθλητές Ελλάδας το εισιτήριο για τους «8».

Oι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, ωστόσο ο Ντε Χέα φώναξε «παρών» όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη-ανατροπή των Άγγλων, που με αυτήν την πρόκριση έσωσαν  την παρτίδα για την καταστροφική χρονιά που διανύουν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με αβαντάζ τη νίκη με 2-0 του Καραϊσκάκη και στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε αξιοπρεπώς στο «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο είδε αυτό να εξανεμίζεται από το πρώτο κιόλας 45λεπτο, λόγω δύο προσωπικών λαθών από τους αμυντικούς του (Χολέμπας, Σαλίνο).

Μάλιστα η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα ανήκε στους Πειραιώτες: μετά από ατομική προσπάθεια του Κάμπελ στην περιοχή στο 16΄ (απέφυγε τον Τζόουνς) και γύρισμα του Κοσταρικανού, ο Πέρες εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός γλίτωσε το γκολ, καθώς η κεφαλιά

του Ρούνεϊ, από τη σέντρα του Γκιγκς, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι αύξαναν την πίεσή τους, με τους παίκτες του Μίτσελ να μην μπορούν να παγώσουν τον ρυθμό και στο 25΄ η ομάδα του Μόγιες πήρε το προβάδισμα σε μία φάση που με τίποτα δεν… μύριζε γκολ.

Πιο συγκεκριμένα το άτσαλο μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» ανάγκασε τον Κάιπερς να δώσει πέναλτι στους γηπεδούχους κι ο Ολλανδός, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Ρομπέρτο, κάνοντας το 1-0.

Με τη ψυχολογία πλέον στα ύψη οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχιζαν την πίεσή τους και στο 35′ άγγιξαν το 2-0, ωστόσο ο γκολκίπερ των Πειραιωτών στο 35΄ έκανε μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Εβρά.

Στο 40′ ο Ολυμπιακός απάντησε με μία τεράστια διπλή ευκαιρία. Έπειτα από μπάσιμο του Πέρες από δεξιά και γύρισμα στην περιοχή ο Ντε Χέα απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Φουστέρ και στη συνέχεια στο βολέ του Ντομίνγκες, κρατώντας «άθικτη» την εστία του.

Το χειρότερο πάντως το φυλούσε η μοίρα για τον Ολυμπιακό στα χασομέρια του πρώτου μέρους, καθώς από μπαλιά του Ρούνεϊ στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας, ο Φαν Πέρσι εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 2-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η…εφιαλτική βραδιά συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Φαν Πέρσι με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 52΄ πέτυχε χατ τρικ κι έδωσε σκορ πρόκρισης στους «μπέμπηδες».

Ο Ολυμπιακός με το 3-0 στην…πλάτη του δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί και να ψάξει για το γκολ της πρόκρισης. Ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας στο ματς τον Βαλντέζ, βλέποντας την ομάδα του να απειλεί για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 65΄ με το σουτ του Φουστέρ πάνω στην κίνηση από τη σέντρα του Σαλίνο.

Στα τελευταία λεπτά του ματς οι Άγγλοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το υπέρ τους 3-0, καθώς με ένα γκολ η ομάδα του Πειραιά θα έπαιρνε την πρόκριση.

Οι Πειραιώτες μάλιστα άγγιξαν το 3-1 στο 79’΄, ωστόσο ο Ντομίνγκεζ είδε τον Ντε Χέα να πέφτει τη γωνία του, κρατώντας το 3-0, που δυστυχώς για την ελληνική ομάδα διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα του Κάιπερς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 3-0

Γκολ: 24′ πεν., 45′, 51′ Φαν Πέρσι

1-0: Ο Χολέμπας πέφτει άτσαλα πάνω τον Φαν Πέρσι, ο οποίος πέφτει στο χορτάρι και κερδίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Ολλανδός που νικάει τον Ρομπέρτο, ανοίγοντας το σκορ.

2-0: Ο Ρούνεϊ κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, ο Φαν Πέρσι ξεφεύγει απ’ τα μαρκαρίσματα και με κοντινό σουτ στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ρομπέρτο.

3-0: Τριτώνει το… κακό για τον Ολυμπιακό, καθώς και πάλι ο Φαν Πέρσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ αφήνει… άγαλμα τον Ρομπέρτο, αναγκάζοντάς τον να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για τρίτη φορά απόψε.

Κίτρινες: Κάρικ, Εβρά, Φέρντιναντ – Μανωλάς, Ντομίνγκες, Σαλίνο, Μαρκάνο

Δοκάρια: Ρούνεϊ (18′)

Ο Γουέιν Ρούνει πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο, μετά από ασθενή απόκρουση του Ισπανού.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια (77′ Γιανγκ), Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (82′ Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (74′ Μασάδο), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρες (57′ Βαλντέζ), Φουστέρ (82′ Βέργος), Τσόρι

 

http://www.newsnowgr.com

Leave A Response