Φίλοι ή εραστές

Φίλοι ή εραστές

Ο πολύ γνωστός Λόρδος Μπάυρον, συνήθιζε να λέει πως η φιλία είναι ένας έρωτας χωρίς φτερά. Και πραγματικά, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα όρια ανάμεσα στη φιλία και των έρωτα. Τα ετερώνυμα έλκονται, και ο άντρας με τη γυναίκα είναι έτσι κι αλλιώς ετερώνυμα μεγέθη. Η έλξη μοιάζει σχεδόν αναπόφευκτη.

Η ανθρώπινη εμπειρία έχει αποφασίσει πως άντρες και γυναίκες δεν μπορούν ποτέ να είναι φίλοι . Ίσως μπορούν να παριστάνουν τους φίλους, αλλά με την παραμικρή σπίθα ανάβει η ερωτική πυρκαγιά. Μια στιγμή που κάποιος από τους δύο χρειάζεται παρηγοριά, μια άλλη που έχουν, ίσως πιει λίγο παραπάνω, δίνουν την αφορμή για να περάσει η σχέση των δύο – μέχρι τώρα – φίλων σε άλλο επίπεδο. Πόσο ασφαλές είναι αυτό; Ελάχιστα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι δυο εραστές μπορεί να μείνουν φίλοι, όταν περάσουν οι εντάσεις. Δυο φίλοι όμως, που γίνονται εραστές, δεν μπορούν ποτέ να αποκαταστήσουν την προηγούμενη φιλία τους. Είναι μη αντιστρεπτή η σχέση. Αυτό σημαίνει πως αν ο άλλος είναι για εμάς πολύτιμος φίλος και δυσεύρετος, δεν πρέπει να κάνουμε το βήμα. Εραστές βρίσκονται. Φίλοι αληθινοί είναι όχι μόνον δυσεύρετοι αλλά και μονάκριβοι.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι το θέμα των αναγκαίων αποστάσεων ανάμεσα στο ζευγάρι, που οι φίλοι τις έχουν ήδη διανύσει. Τι εννοούμε; Όσο και αν μια κάποια βραδιά μας φανεί ότι ο φίλος μας είναι ο πιο γοητευτικός άνθρωπος του κόσμου, ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν. Κι εκείνος για μας, μην το ξεχνάμε…Είναι αδύνατον να κρυφτούμε μεταξύ μας οι φίλοι, γνωριζόμαστε «από την καλή και την ανάποδη».

Και, τέλος, να πούμε το πιο σημαντικό. Ο φίλος μας, το φιλαράκι μας, ο κολλητός μας, ξέρει όλη μας την ερωτική ζωή . Του έχουμε πει τα πάντα, του έχουμε τηλεφωνήσει μεσάνυχτα και κάτι για να κλάψουμε στον ώμο του, του έχουμε πει απίστευτες προσωπικές λεπτομέρειες. Άρα, δεν έχουμε καμία δυνατότητα να περιγράψουμε μείς τον εαυτό μας όπως τον θέλουμε. Δεν υπάρχει τρόπος να τροποποιήσουμε ή να απαλύνουμε κανέναν συμβάν της ζωής μας. Αυτό είναι πολύ, μα πολύ κακό σε μία σχέση.

Αν λοιπόν αγαπάμε πραγματικά τους φίλους μας, ας αποφασίσουμε πως έχουν πάντα απαγορευτικό απόπλου. Είναι η πιο ασφαλής συμπεριφορά .

http://www.oroskopos.tv

Leave A Response