Απεβίωσε η ηθοποιός Σίρλεϊ Τεμπλ

Απεβίωσε η ηθοποιός Σίρλεϊ Τεμπλ

Η θρυλική ηθοποιός του Χόλιγουντ Σίρλεϊ Τεμπλ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά της.

Η Τεμπλ πέθανε χθες Δευτέρα στο σπίτι της στο Γούντσαϊντ της Καλιφόρνιας από φυσικά αίτια.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς της αναφέρει ότι όταν έφυγε από τη ζωή η Τεμπλ “βρισκόταν μεταξύ μελών της οικογενείας της και εκείνων που την φρόντιζαν”.

“Την αποχαιρετούμε για τη ζωή της που ήταν γεμάτη από θαυμάσια επιτεύγματα ως ηθοποιού, ως διπλωμάτη και …ως αγαπημένης μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Τεμπλ άρχισε την καριέρα της στον χώρο του κινηματογράφου το 1932 σε ηλικία μόλις τριών ετών και το 1934 έγινε διεθνώς γνωστή με την ταινία «Bright Eyes».

Μάλιστα, τρία χρόνια μετά, σε ηλικία 6 ετών, τιμήθηκε με βραβείο Όσκαρ μένοντας στην ιστορία ως η νεότερη νικήτρια.

Το 2000 της απονεμήθηκε βραβείο Guild για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο,

Μεταξύ των ρόλων της που ξεχώρισαν ήταν στις ταινίες «Curly Top» και «Χάιντι». Αν και συγκαταλεγόταν στους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς, αποχώρησε από τον κινηματογράφο το 1950 σε ηλικία 22 ετών.

Η Σίρλεϊ Τεμπλ ως ενήλικη αφιέρωσε τη ζωή της στα κοινά. Για την ίδια, το μεγαλύτερο πολιτικό της επίτευγμα ήταν το γεγονός ότι “υπηρέτησε” ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Γκάνα. Το 1989, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ορίστηκε πρέσβειρα στην τότε Τσεχοσλοβακία και όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε την αυτοβιογραφία της.

 

http://www.zoomnews.gr

Leave A Response