ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου βρίσκεται σε απόσταση 58 χλμ. από τα Γιάννενα και πολύ κοντά στην κωμόπολη του Μετσόβου. Το κέντρο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους φίλους του σκι, όμως πηγαίνοντας εκεί θα απολαύσετε το άγριο ορεινό τοπίο και τις απαιτητικές πίστες, ενώ οι επιλογές για διαμονή και φαγητό είναι πολλές στην κωμόπολη του Μετσόβου και στα λιγοστά γύρω χωριά.
Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει στη θέση Πολιτσιές  εύκολες πίστες και σε μικρό μήκος, στη θέση Καρακόλι 2 πίστες, η μία έχει μήκος 900 μέτρα (εύκολη) και η άλλη 1.100 μέτρα (πολύ εύκολη) και εξυπηρετούνται από ένα μονοθέσιο αναβατήρα μήκους 800 μέτρων και τέλος στη θέση Ζυγός υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας και 3 πίστες. Χιόνι υπάρχει από το Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο. Ο αναβατήρας λειτουργεί ως το καλοκαίρι προκειμένου να έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να δουν από ψηλά την ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου και των γύρω βουνών.
Το κέντρο διαθέτει σαλέ που αποτελείται από 2 μεγάλες αίθουσες ζεστές όλο το 24ωρο, έχει μεγάλο τζάκι όπου δίπλα του μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό σας ή να πάρετε το παραδοσιακό γευστικότατο φαγητό σας. Έχει μεγάλο χώρο στάθμευσης όπου βρίσκονται τα μαγαζιά για ενοικιάσεις εξαρτημάτων και στολών σκι, mountain-bikes, snow-mobils κ.α. Το κέντρο είναι σημείο εκκίνησης διαδρομών enduro και show mobil το χειμώνα, για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αφετηρία διαφόρων ορειβατικών διαδρομών. Είναι ο ιδανικός χώρος για κάθε επισκέπτη.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Περιπλανηθείτε στο γραφικό Μέτσοβο με τα ωραία αρχοντικά, τις πέτρινες βρύσες, τις εκκλησιές, το αρχοντικό του Τοσίτσα με το Μουσείο λαϊκής τέχνης, τη Μητρόπολη της Αγίας Παρασκευής με το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις εικόνες της Σχολής Μετεώρων (1700-1730), τη Μονή Αγίου Νικολάου με τις εξαιρετικές αγιογραφίες 17ου αιώνα και το χρυσό ξύλινο τέμπλο της, καθώς και την Πινακοθήκη με έργα μεγάλων ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών του 19ου και 20ου αιώνα. Δείτε, ακόμη, τον Αβερώφειο Κήπο, ένα πάρκο 10 στρεμμάτων όπου βρίσκονται όλα τα είδη δέντρων της περιοχής Πίνδου, την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, όπου ο Κοσμάς ο Αιτωλός μίλησε στους Μετσοβίτες, το μοναστήρι της Κόκκινης Πέτρας σε απόσταση 10 χλμ. από το Μέτσοβο. και την τεχνητή λίμνη των Πηγών Αώου.
Το Μέτσοβο είναι και μια από τις πιο γνωστές επωνυμίες τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα, καθώς οι Μετσοβίτες αξιοποίησαν με τρόπο συστηματικό την παράδοση της ξυλογλυπτικής και της υφαντουργίας, ενώ η περιοχή φημίζεται και για τα κρασιά και τα τυριά της.

 

http://www.0030.gr

Leave A Response