ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

Το Φαλακρό είναι το βορειότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδος και είναι ανοιχτό από τον Δεκέμβριο έως και τα τέλη Απριλίου. Λειτουργεί περισσότερο από 20 χρόνια και διαθέτει σημαντική ποικιλία υψομετρικών διαφορών. Απέχει  44χλμ από την Δράμα και 210χλμ από την Θεσσαλονίκη.

Το Φαλακρό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ένα από τα πιο ελκυστικά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, όχι μόνο για την εξαιρετική ποιότητα χιονιού και την παρατεταμένη συγκριτικά σεζόν, αλλά και επειδή προσφέρεται ακόμη και για τους ανίδεους περί τα σπόρ του χιονιού! Καλύπτει μια συνολική έκταση 600 τετραγωνικών χλμ. ενώ οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου βρίσκονται στο οροπέδιο του Αγίου Πνεύματος σε υψόμετρο 1.720 μ. Λειτουργεί τα σαββατοκύριακα και καθημερινά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Το κέντρο διαθέτει 20 πίστες συνολικού μήκους 13,5χλμ, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος για σνόουμπορντ. Λειτουργούν συνολικά οκτώ αναβατήρες μεταξύ άλλων και ο τετραθέσιος εναέριος αναβατήρας (καρέκλα) διαδρομής 1.400μ. που εξυπηρετεί 2.000 άτομα/ώρα. Επίσης λειτουργούν 3 baby lift με διαδρομές από 120 – 200 μ. ιδανικές για παιδιά και αρχάριους. Οι άδενδρες πλαγιές του αποτελούν ιδανικές φυσικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιώντας έτσι το αίσθημα για ασφάλεια και εξοικείωση με το χιόνι του άπειρου χιονοδρόμου, και δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές και του πιο δεινού σκιέρ. Το Φαλακρό εκτός από τις δυνατότητες χιονοδρομίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για διαδρομές με οχήματα 4×4, πεζοπορία, ορειβασία, ορειβατικό σκί, αναρρίχηση, ποδήλατο βουνού, αεραθλητισμό, παρακολούθηση πουλιών και περιήγηση.

Στο χιονοδρομικό λειτουργούν τρία σαλέ, εστιατόριο, καφέ, ξενώνας, διατίθεται επίσης πάρκινγκ χωρητικότητας 1.500 αυτοκινήτων. Θα βρείτε καταστήματα για να ενοικιάσετε τον εξοπλισμό του σκι, κέντρο πρώτων βοηθειών και ομάδα διάσωσης υψηλής ευθύνης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο Φαλακρό υπάρχουν τα πιο πολλά καφέ και μπαράκια από οποιοδήποτε άλλο χιονοδρομικό. Ο επισκέπτης μπορεί με ασφάλεια να φτάσει σε 45 περίπου λεπτά από το κέντρο της πόλης της Δράμας παίρνοντας τον δρόμο προς το Νευροκόπι.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Επισκεφτείτε την πόλη της Δράμας και θαυμάστε την εκκλησία της Αγιάς Σοφιάς, τα ερείπια των τειχών της πόλης από τους Βυζαντινούς χρόνους και πολλές άλλες εκκλησίες της Βυζαντινής και της μεταβυζαντινής περιόδου. Περιηγηθείτε στο Νευροκόπι και δείτε από κοντά το Οχυρό Λίσσε. Περάστε από το Κάστρο στην περιοχή του Μααρά καθώς και από το σπήλαιο Αγγίτη(Μααρά) και 32 χιλιόμετρα από την πόλη επισκεφτείτε την τεχνητή λίμνη των Λευκογείων που σχηματίστηκε στις κοίτες των ποταμών Νέστου και Δεσπάτη. Δείτε, ακόμη, το μοναδικό Δάσος Σημύδας στη Μικρομηλιά και, φυσικά, τα δάση της Ελατιάς και του Φρακτού.

 

http://www.0030.gr

Leave A Response