Νέο κύμα ψύχους σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες

Νέο κύμα ψύχους σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες

Νέο κύμα ψύχους σαρώνει από χθες τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, δύο εβδομάδες μετά την «αρκτική εισβολή» που έφερε θερμοκρασίες έως μείον 50 βαθμούς Κελσίου στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ήδη σήμερα πάνω από 700 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ακόμη και στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, όπως της Ουάσιγκτον και της Βοστόνης, ενώ χθες είχαν ακυρωθεί σχεδόν 3.000 πτήσεις.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά την ανατολική ακτή σε μήκος 1.600 χιλιομέτρων από την Πολιτεία του Κεντάκυ έως τη Μασαχουσέτη, ενώ τ Το χιόνι στη Νέα Υόρκη αναμένεται να φτάσει τα 30 εκατοστά και στην Ουάσιγκτον τα 20.
Οι χιονοπτώσεις συνοδεύονται και από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω του πολικού ψύχους που φτάνει από Καναδά, όχι όμως στα επίπεδα πριν από δύο εβδομάδες.

Σε πολλές πολιτείες, τα σχολεία είτε έμειναν κλειστά είτε έστειλαν νωρίτερα τους μαθητές σπίτι, ενώ χθες στην Ουάσιγκτον, ακόμη και η ενημέρωση του Λευκού Οίκου έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς οι δημοσιογράφοι ήταν αδύνατο να μετακινηθούν λόγω της κακοκαιρίας.

 

http://www.newsbeast.gr

Leave A Response