Skoda Octavia 2014

Skoda Octavia 2014
H τσεχική φίρμα προετοιμάζει μια coupe έκδοση της Octavia την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014.

Η Skoda Octavia Coupe θα έχει και αυτή ως αφετηρία την ίδια ευέλικτη πλατφόρμα του ομίλου, MQB, ενώ δεν αναμένεται να μεταβάλλει το μήκος του μεταξονίου της το οποίο θα παραμείνει στα 2,686 μέτρα.

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά είναι η σχεδίαση, η οποία εκτός από τις δύο πόρτες, το πιο κεκλιμένο παρμπρίζ και το χαμηλότερο τόξο της οροφής αναμένεται να υιοθετήσει και μια σειρά από πιο αιχμηρά σχεδιαστικά στοιχεία στο σύνολό τους προκειμένου να στηρίξει το προφίλ ενός δυναμικού coupe.

Επίσης, αν και η χαμηλότερη οροφή αναμένεται να μειώσει το διαθέσιμο χώρο καθ’ ύψος για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος, η Octavia Coupe αναμένεται να εξακολουθήσει να προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ απ’ότι μεγαλύτερα premium coupe, καθώς το αντίστοιχο μέγεθος δεν αναμένεται να “πέσει” κάτω από τα 1.500 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων (1.580 στην τετράθυρη έκδοση).

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η Octavia Coupe αναμένεται να αποκτήσει και μια τετράθυρη coupe έκδοση, η οποία ενδεχομένως τελικώς, να προηγηθεί της “απλής” coupe, κάτι που απομένει να αποσαφηνιστεί στο σύντομο μέλλον.

Auto Express

http://auto.in.gr/

Leave A Response