Συμβουλές ομορφιάς για τον χειμώνα

Συμβουλές ομορφιάς για τον χειμώνα

Ο χειμώνας φθάνει και έφθασε και η ώρα να προσφέρουμε στον εαυτό μας την φροντίδα που του αξίζει. Ακολουθείστε απλά τα 10 αυτά βήματα που σας προτείνουμε.

1. Δοκιμάστε ένα κρεμώδες καθαριστικό προσώπου

Τα καθαριστικά προσώπου κλέβουν ένα μέρος της υγρασίας της επιδερμίδας  κατά την διαδικασία της αφαίρεσης του μακιγιάζ, αυτό σε συνδιασμό με τον ξηρό αέρα το χειμώνα τείνει να μεγεθύνει το πρόβλημα. Τα καθαριστικά σε μορφή gel μπορεί να ξηραίνουν πολύ την επιδερμίδα, αλλά τα κρεμώδη συνήθως βοηθούν την ενυδάτωση σας.

2. Χρησιμοποιήστε μία ενυδατική μάσκα

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα προσώπου για να σας δώσει την υγρασία που έχετε χάσει όλη την ημέρα.

3. Χρειάζεστε ενυδάτωση

Αν το δέρμα σας αισθάνεται ξηρό και σφιχτό ακόμα και όταν είστε μέσα στο σπίτι σας, ενδέχεται να μην υπάρχει αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα για σας. Αναζητείστε μια συσκευή που καθαρίζει τον αέρα στο σπίτι σας. Θημιθήτε να καθαρίζετε το φίλτρο τακτικά .

4. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία

Το να προσπαθείτε να ζεστάνετε απότομα ένα κρύο σπίτι, επιδεινώσει τα προβλήματα του ξηρού δέρματος. Πειραματιστείτε με διαφορετικές ρυθμίσεις της θερμοκρασίας για να βρείτε τη σωστή για εσάς και το δέρμα σας.

5. Κάθε συσκευή που θερμαίνει το περιβάλλον σας κλέβει και την υγρασία σας

Ακόμη και οι ηλεκτρικές κουβέρτες. Αν το ξηρό δέρμα σας ενοχλεί απλά ρίξτε ακόμα ένα πάπλωμα στο κρεβάτι, και δείτε πώς αισθάνεστε. Αυτή η λύση είναι σίγουρα καλύτερη για το δέρμα σας από τις ηλεκτρικές κουβέρτες και το καλοριφέρ σε μεγάλη θερμοκρασία.

6. Ένα ντους ενυδατώνει

Ενυδατώνει για όλη την ημέρα, αλλά δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και μία λοσιόν σώματος, ακόμη και πριν φύγετε από το ντους, αμέσως μετά το ξέβγαλμα του σώματός σας. Θα βοηθήσει να κλειδώσετε κάποια πρόσθετη υγρασία. Ξεβγάλτε και στεγνώστε.

7. Παρακολουθήστε την θερμοκρασία του ντους σας

Το ζεστό ντους σας κάνει να αισθάνεστε ωραία το χειμώνα αλλά είναι ολέθριο σε στεγνό δέρμα. Δοκιμάστε ένα χλιαρό ντους καλύτερα, και μετά στεγνώστε το δέρμα σας με μια πετσέτα. Απλώστε  μια ενυδατική κρέμα (και πάλι) μόλις βγείτε έξω από το ντους.

8. Αποφύγετε το αλκοόλ

Αποφύγετε τα προϊόντα δέρματος και τα προϊόντα κομμωτικής με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Όταν το αλκοόλ εξατμίζεται αφήνει μια αίσθηση δροσερή και αναζωογονητική, αλλά  επίσης απομακρύνει την υγρασία. Έτσι αναζητείστε καλύτερα προϊόντα χωρίς αλκοόλη.

9. Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι μαλλιών

Αν έχετε ήδη  ξηρά, εύθραυστα μαλλιά, αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι για τα μαλλιά. Είναι σίγουρο ότι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Στεγνώστε και φορμάρετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και, εάν χρησιμοποιείτε ακόμα πιστολάκι χρησιμοποιήστε το τουλάχιστον για μικρότερο χρονικό διάστημα.

10. Ενυδατωθείτε

Ενυδατωθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και μην ξεχνάτε να πίνετε περισσότερο νερό όταν κάνει κρύο και φυσάει. Τα χέρια, τα πόδια σας, τα γόνατα και οι αγκώνες μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερη βοήθεια. Προτιμήστε τα  προϊόντα που είναο πλούσια σε βούτυρο καριτέ, βαζελίνη, ορυκτέλαιο, τσαγιόδεντρο, το λινελαϊκό οξύ ή γλυκερίνη. Για μεγαλύτερη ανακούφιση ενυδατώστε τα χέρια και τα πόδια το βράδυ, και στη συνέχεια φορέστε γάντια ή κάλτσες για να κλειδώσετε στην υγρασία.

 

http://www.pharmaweb.gr

Leave A Response