Μάθε για το άρωμα

Μάθε για το άρωμα

Η όσφρηση είναι μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις στον άνθρωπο για πάρα πολλούς λόγους. Εμάς εκτός από τους κοινούς, μας ενδιαφέρουν δύο ιδιαίτεροι λόγοι: Η όσφρηση σαν ανάμνηση και η όσφρηση σαν παράγοντας σεξουαλικής έλξης.

Το άρωμα θεωρείται εδώ και αρκετά χρόνια πραγματική τέχνη. Αρκεί να θυμηθείς πόσες φορές στη ζωή σου έχεις συνδέσει ένα πρόσωπο ή ακόμα και ένα μέρος ή μία φάση της ζωής σου με τη με μία συγκεκριμένη μυρωδιά και θα διαπιστώσεις την αξία του αρώματος. Πόσες φορές δεν μύρισες το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει ερωτικά με πάθος; Το άρωμας, αν μας ταιριάζει μπορεί να μας απογειώσει και να κάνει το πέρασμά μας αξέχαστο. Αν πάλι δεν ταιριάζει στο δέρμα μας, μπορεί να αποβεί καταστροφικό και να προκαλεί ακόμη και αηδία!
Τα αρώματα χωρίζονται σε:

Parfum: Αποτελείται από το πιο καθαρό απόσταγμα των στοιχείων που αποτελούν το άρωμα, γι’ αυτό και είναι η πιο έντονη και ακριβή εκδοχή του. Το φοράς μονάχα σε βραδινές εμφανίσεις και σε ελάχιστη ποσότητα.
Eau de Parfum: Έχει επίσης έντονη μυρωδιά αλλά κρατάει λιγότερη ώρα από το καθαρό parfum.
Eau de Toilette: Κατάλληλο για πρωινές και απογευματινές ώρες και καθημερινή χρήση. Είναι η κατηγορία που φοριέται από τους περισσότερους ανθρώπους και πουλιέται περισσότερο στο εμπόριο.
Eau de Cologne: Είναι το πιο αδύναμο σε μυρωδιά και σε διάρκεια από όλα τα αρώματα. Επίσης είναι και το πιο φθηνό.

Όταν διαλέγεις λοιπόν το άρωμα σου πρέπει πάντα: να δοκιμάσεις το άρωμα πάνω στο δέρμα σου. Τα περισσότερα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά πάνω στον κάθε άνθρωπο. Οπωσδήποτε  να περιμένεις γύρω στα δέκα λεπτά, για να καταλάβεις την πραγματική μυρωδιά του. Μην το αγοράσεις πριν περάσει αυτός ο χρόνος.
Ποτέ μην: δοκιμάσεις πάνω από τρία αρώματα μαζί, έστω και αν είναι σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Η όσφρησή σου θα μπερδευτεί και μπορεί να μην κάνεις τη σωστή επιλογή, ενώ καλύτερα προτίμησε τις απογευματινές ώρες κατά τις οποίες η όσφρησή σου είναι πιο έντονη.

Αφού το βρεις, πρέπει: να φοράς παραπάνω άρωμα αν έχεις ξηρό δέρμα απ’ ότι μία γυναίκα που έχει λιπαρό. Το άρωμα χρειάζεται λιπαρότητα για να διατηρηθεί. Θυμίσου να φοράς παραπάνω ή ακόμα και ένα πιο έντονο άρωμα τις ημέρες που κάνει κρύο, γιατί το η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τη δύναμη του αρώματος. καλό είναι να έχεις δύο διαφορετικά αρώματα. Ένα για το καλοκαίρι και ένα για το χειμώνα. Το καλοκαίρι ένα πιο ελαφρύ καθώς με την υψηλή θερμοκρασία, η οσμή θα αυξηθεί και ένα πιο βαρύ για το χειμώνα, καθώς όπως είπαμε, το κρύο μειώνει την δύναμή της οσμής. Πάντα να βάζεις το άρωμά σου με το που βγεις από το μπάνιο, όταν οι πόροι σου έχουν ανοίξει. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα και θα διαρκέσει περισσότερο.

Προς θεού όμως ΜΗΝ βάζεις άρωμα πάνω σε κοσμήματα που να είναι από μαργαριτάρια ή μέταλλα. Τα αρώματα έχουν οινόπνευμα το οποίο έχει την ιδιότητα να οξειδώνει τις πέρλες και ορισμένα μέταλλα. Να ξέρει πως είναι λάθος να τρίψεις τα σημεία στα οποία έχεις βάλει άρωμα. Η οσμή θα αλλοιωθεί με την τριβή. Καλό είναι να μην φοράς να ρούχα σου πριν στεγνώσει το άρωμα. Κάποια αρώματα έχουν την ιδιότητα ν’ αφήνουν λεκέδες, οπότε θέλει προσοχή! Τέλος, μην φοράς βαριά αρώματα τις πρωινές ώρες και σε χώρους όπως το γραφείο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αλλεργίες και μπορεί να ενοχλούνται πραγματικά.

Για να διατηρηθεί αναλοίωτο το άρωμά σου προτίμησε  ένα χώρο με θερμοκρασία δωματίου και μην το αφήνεις χωρίς καπάκι. Μην το αφήνεις εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, γιατί έχει τη δυνατότητα ν’ αλλοιώσει την οσμή του. Αν έχεις ένα άρωμα πολύ καιρό, να παρατηρήσεις αν έχει σκουρύνει το χρώμα του. Αυτό είναι δείγμα πως έχει χαλάσει καθώς με το χρόνο τα αρώματα οξειδώνονται.

 

 

 

 

http://www.queen.gr/

Leave A Response