Απαλλαγείτε από τις τρίχες

Απαλλαγείτε  από τις τρίχες

Η κατάλληλη μέθοδος αποτρίχωσης για κάθε σημείο του σώματος.
Είναι ανεπιθύμητες και ενοχλητικές. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τις ξεφορτωθούμε; Μάθε τώρα όλες τις μεθόδους για τέλεια επιδερμίδα, χωρίς ούτε μία τρίχα!

Πρόσωπο

Γρήγορη λύση: Αποτριχωτικές ταινίες προσώπου

Σε καθαρό και στεγνό δέρμα, κολλάς μια ταινία στην περιοχή που θέλεις να αποτριχώσεις και στη συνέχεια την τραβάς με μία αποφασιστική κίνηση, αφαιρώντας έτσι τις τρίχες.

Αυτή η μέθοδος αφήνει βελούδινο δέρμα, ενώ τα αποτελέσματά της διαρκούν έως και για 20 ημέρες. Με την πάροδο του χρόνου οι τρίχες βγαίνουν πιο λεπτές και αραιές.

Επειδή η περιοχή του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητη, καλό θα ήταν την ημέρα της αποτρίχωσης να αποφύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο και το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα.

Φρύδια

Κλασική λύση: Τσιμπιδάκι

Τα φρύδια αφαιρούνται με το τσιμπιδάκι προς την κατεύθυνση που είναι οι φύτρες τους. Συνιστάται να το κρατάς όσο το δυνατόν πιο παράλληλα με την επιφάνεια που θα αποτριχώσεις, καθώς τα φρύδια βγαίνουν από κάτω προς τα πάνω.

Όταν το φρύδι έχει καθοδική πορεία κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο γερασμένα. Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να ανυψώσεις λίγο την εξωτερική γωνία.

Επαγγελματική λύση: Κλωστή

Σε αυτή τη διαδικασία, που γίνεται σε ειδικό, η κλωστή πιάνει πολλές τρίχες μαζί και τις ξεριζώνει ταυτόχρονα. Πρόκειται για μια γρήγορη λύση, που δεν αφήνει ερεθισμούς, ενώ το αποτέλεσμα έχει διάρκεια. Οι τρίχες ξαναβγαίνουν ομοιόμορφα περίπου σε 15-20 ημέρες.

Μασχάλες

Γρήγορη λύση: Ξύρισμα

Το ξύρισμα κατά τη διάρκεια του μπάνιου είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να διατηρήσεις την περιοχή καθαρή.

Επειδή οι τρίχες στις μασχάλες δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη φορά, για ένα καθαρό και απαλό αποτέλεσμα ξύρισέ τις πρώτα προς τα πάνω και μετά προς τα κάτω.

Απαλή λύση: Αποτριχωτική κρέμα

Πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο, εύκολη και γρήγορη. Απλώνεις την κρέμα στην περιοχή και μετά από λίγο την αφαιρείς με μια σπάτουλα, αποσπώντας μαζί και τις τρίχες.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, και ιδιαίτερα στις μασχάλες κρατάει μέχρι και για μία εβδομάδα. Μετά την εφαρμογή η επιδερμίδα είναι απαλή και ενυδατωμένη.

Χέρια

Κλασική λύση: Χαλάουα

Άπλωσε το προϊόν με τα δάχτυλα στην περιοχή που θέλεις να αποτριχώσεις. Η χαλάουα πονάει λιγότερο από την αποτρίχωση με κερί, επειδή το μείγμα κολλάει μόνο πάνω στις τρίχες και όχι στο δέρμα, αλλά θέλει επιδεξιότητα συγκριτικά με όλες τις άλλες μεθόδους. Όμως, το αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον για 20 ημέρες.

Το καλοκαίρι το μείγμα λιώνει από τη ζέστη, γι’ αυτό την ώρα που κάνετε χαλάουα φροντίστε να βρίσκεστε σε δροσερό μέρος.

Κοιλιά

Οριστική λύση: Ριζική αποτρίχωση (ηλεκτρόλυση)

Το μόνο που θα πρέπει να ξέρεις είναι ότι θα αισθανθείς ελαφριά ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία όμως περνά αμέσως. Χρειάζονται κάποιες επαναλήψεις, ανάλογα με την κατάσταση της τρίχας. Επίσης, θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις κάποιο ορμονικό προβλήμα, γιατί θα καθυστερήσει τη θεραπεία.

Μπικίνι

Πρακτική λύση: Κερί σε Roll-on

Τοποθέτησε τη συσκευή για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και στη συνέχεια, αφού ελέγξεις τη θερμοκρασία του, άπλωσε το προϊόν σε λεπτές λωρίδες.

Αμέσως, τοποθετήστε πάνω την υφασμάτινη ταινία και αφαιρέστε το κερί τραβώντας στην αντίθετη κατεύθυνση από τις φύτρες των τριχών.

Μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε δέρμα με ερεθισμούς (σκασμένο, με έκζεμα ή κρεατοελιές), ενώ αποφύγετε να εφαρμόσετε τη μέθοδο σε περιοχές με προβλήματα στο κυκλοφορικό.

Πόδια

Γρήγορη λύση: Ξύρισμα

Το ζεστό νερό βοηθάει να μαλακώσουν οι τρίχες και να γίνει το ξύρισμα πιο εύκολο. Απλώστε αφρό ξυρίσματος, τζελ ξυρίσματος ή κρέμα και ξυριστείτε με αντίθετη φορά από αυτήν της τρίχας, περνώντας το ξυραφάκι απαλά πάνω στο δέρμα σας.

Λύση μεγάλης διάρκειας: Ζεστό κερί

Το προϊόν κολλά σταθερά πάνω στις τρίχες, οι οποίες με το τράβηγμα αφαιρούνται από τη ρίζα. Με αυτή τη μέθοδο, θα επανεμφανιστούν μετά τις 4 εβδομάδες.

«Καθαρή» λύση: Γυναικεία αποτριχωτική μηχανή

Λειτουργεί με ρεύμα ή μπαταρίες και φέρει μικρούς περιστρεφόμενους δίσκους που εγκλωβίζουν την τρίχα και την αφαιρούν από τη ρίζα. Αυτές οι συσκευές έχουν εξελιχθεί και πιάνουν και τις πολύ λεπτές τρίχες.

 

 

 

http://myself.gr/

Leave A Response