Σε εφαρμογή το «e-παράβολο»

Σε εφαρμογή το «e-παράβολο»

Αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής «e-παράβολο», δηλαδή του ηλεκτρονικού παραβόλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος της εφαρμογής είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων.

«Το ηλεκτρονικό παράβολο θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αγορά και τη χρήση παραβόλων, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους Φορείς του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της Εφαρμογής «e- παράβολο» θα είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά παράβολα του «υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» και στη συνέχεια θα εντάσσονται σταδιακά παράβολα από άλλους Δημόσιους Φορείς αποδέκτες παραβόλων.

Για την αγορά του e-παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr ) επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e-παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία περιλαμβάνει:

– Δημιουργία παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια, θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στον φορέα.

– Πληρωμή παραβόλου: ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του e- παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, με τον κωδικό παραβόλου (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα- ΑΤΜ, Web banking και phone banking).

– Κατάθεση παραβόλου στον φορέα: ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει- χρησιμοποιήσει το e- παράβολο στον φορέα και, στη συνέχεια, ο υπάλληλος του φορέα θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του e-παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Κατά τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας, η κατάθεση του e-παραβόλου μπορεί να γίνει δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή. Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον δημόσιο φορέα.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή e-παράβολο υλοποιήθηκε από τις Γενικές Γραμματείες Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς, καθώς και τις τράπεζες.

 

 

 

http://www.zougla.gr

Leave A Response