9 Μυστικά για την Αγάπη

9 Μυστικά για την Αγάπη
Η αγάπη είναι υπομονετική, καλοσυνάτη και σε κρατάει υγιή, ευτυχισμένη και νέα!
1. Είναι σαν τη σοκολάτα. Είναι ένα είδος χημικού εθισμού, αφού ενεργοποιεί, σύμφωνα με μελέτη στο Πανεπιστήμιο Rutgers, τα κέντρα «απόλαυσης» του εγκεφάλου και αυξάνει την έκκριση ντοπαμίνης – όπως και η σοκολάτα.
2. Η μύτη σου ξέρει ότι είναι αυτός. Αυτό που σε ελκύει σε αυτόν είναι οι φερομόνες του – οι γυναίκες τις εντοπίζουν εύκολα, ειδικά κατά την ωορρηξία. Όταν σου αρέσει αυτό που μυρίζεις, τα οιστρογόνα ανεβαίνουν, αυξάνοντας την επιθυμία.
3. Το σεξ σε διατηρεί νέα. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ 4-5 φόρες την εβδομάδα δείχνουν πάνω από 10 χρόνια νεότεροι από όσους κάνουν 2 φορές, σύμφωνα με 10ετή μελέτη σε 3.500 ανθρώπους στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.
4. Ο γάμος σε κρατάει ψυχικά υγιή. Και όχι, δε σε τρελαίνει. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι δεν έχουν παντρευτεί είναι πιο πιθανό να εισαχθούν σε ψυχιατρική κλινική. «Οι γυναίκες βιώνουν μια βαθιά ικανοποίηση από την οικειότητα που παρέχει ο γάμος. Αυτό ενισχύει την αίσθηση αυτοεκτίμησης που έχουν» λέει ο Scott Haltzman, MD, κλινικός επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Brown.
5. Ο γάμος σε ωφελεί στην υγεία. «Οι παντρεμένοι έχουν πιο δυνατή καρδιά, καλύτερη αντίσταση στους ιούς, καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από ασθένειες και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής – έως και 80 χρόνια!» τονίζει ο ίδιος.
6. Κάνει τους άνδρες τρυφερούς. «Όταν ένας άνδρας κρατάει το παιδί του, βιώνει μια ισχυρή ορμονική αλλαγή – όπως και τα ζώα: μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης και αυξάνονται αυτά της ωκυτοκίνης και της βαζοπρεζίνης, κάτι που τον κάνει να λαχταρά την επαφή.
7. Μειώνει το στρες. Η αγάπη προσφέρει την αίσθηση ότι «είμαστε ένα και ενωμένοι» και βοηθά στο να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες μαζί. Αυτό αποκαλείται συνεκτικότητα. Έρευνα αποδεικνύει ότι αυτή η συνεκτικότητα μειώνει το στρες.
8. Ανάβει με τις ρομαντικές κομεντί που βλέπετε μαζί. Δε θα το παραδεχθεί, αλλά του εμπνέουν σέξι αισθήματα, σύμφωνα με μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορεί να ενισχύσουν τα επίπεδα προγεστερόνης κατά 10% και πλέον – γι’ αυτό η Καζαμπλάνκα είναι σταθερή αξία.
9. Η αγάπη είναι θαυματουργό φάρμακο. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, κατά τη διάρκεια του σεξ, το σώμα εκκρίνει 200% περισσότερες ενδορφίνες. Άλλη μελέτη έδειξε ότι το σεξ ανακουφίζει στη στιγμή από τους πονοκεφάλους και καταπολεμά την ήπια κατάθλιψη, ενώ μια τρίτη ότι είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικό από το Βάλιουμ!

Leave A Response