Με turbo κινητήρα 1,6 λίτρων η νέα έκδοση της Mercedes E-Class

Με turbo κινητήρα 1,6 λίτρων η νέα έκδοση της Mercedes E-Class

Η E-Class, το συνώνυμο της κατηγορίας των μεγάλων πολυτελών sedan, προσφέρεται πλέον για πρώτη φορά µε τον κινητήρα βενζίνης turbo 1,6 λίτρων. Ο νέος αυτός κινητήρας της γκάµας, που διατίθεται αποκλειστικά µε το αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-TRONIC PLUS, αποδίδει 156 ίππους και έχει ροπή 250 Nm.

Διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισµό, που περιλαµβάνει µια σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, γνωστά ως «intelligent drive», καθώς και επιπλέον συστήµατα τα οποία για πρώτη φορά µπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ατυχηµάτων µε διερχόµενα οχήµατα ή πεζούς. Εκτός από τις βασικές γραµµές εξοπλισµού υπάρχει επίσης η επιλογή Elegance και Avantgarde, µε την τελευταία να τονίζει το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Η νέα E-Class περιλαµβάνει µία ολοκληρωµένη σειρά εξοπλισµού υψηλής ποιότητας ήδη στη βασική της έκδοση. Επιπλέον, ο προαιρετικός εξοπλισµός περιλαµβάνει τη λειτουργία hands-free access σε συνδυασµό µε το σύστηµα Keyless-Go. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο καπό του χώρου αποσκευών να ανοίγει και να κλείνει χωρίς πραγµατική φυσική επαφή, απλά κρατώντας το ένα πόδι κάτω από τον προφυλακτήρα και είναι εξαιρετικά βολικό κατά τη φόρτωση και εκφόρτωση του οχήµατος.

Μια σύγχρονη γκάµα συστηµάτων infotainment βοηθά τον οδηγό να είναι ενήµερος ενώ βρίσκεται στο δρόµο. Έτσι ο οδηγός είναι απόλυτα ενηµερωµένος για τα θέµατα του ενδιαφέροντός του όσο είναι στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, µπορεί να απολαύσει δυνατότητες για µουσική, πλοήγηση (προαιρετικά) και σύνδεση στο ίντερνετ.

Η E-Class των 1.595 κ.εκ. περιλαµβάνει το ηχοσύστηµα Audio 20 CD στο βασικό της εξοπλισµό. ∆ιαθέτει µία έγχρωµη οθόνη TFT 14,7 εκατοστών, διπλό δέκτη και δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 player, καθώς και µια σύνδεση USB στο κεντρικό υποβραχιόνιο. Επίσης, είναι εφικτή η σύνδεση µε συσκευές Bluetooth, καθώς και η προβολή µηνυµάτων SMS. Προαιρετικά, το Audio 20 CD µπορεί να συνδυαστεί µε CD changer έξι δίσκων, καθώς και τη λύση πλοήγησης entry-level Becker MAP PILOT, που µπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων.

Εναλλακτικά, η Mercedes-Benz προσφέρει το σύστηµα πολυµέσων Comand Online µε έγχρωµη οθόνη υψηλής ανάλυσης 17,8 εκατοστών, σύνδεση στο ίντερνετ, πλοήγηση µέσω σκληρού δίσκου και δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης, το οποίο µπορεί επίσης να συνδυαστεί µε DVD changer έξι-δίσκων.

Το Comand Online παρέχει πρόσβαση στο ίντερνετ όταν το αυτοκίνητο είναι σταµατηµένο. Ενσωµατωµένες εφαρµογές συµπεριλαµβάνουν το Google Local Search και Weather καθώς και τη δυνατότητα να κατεβάσετε µία διαδροµή η οποία έχει διαµορφωθεί προηγουµένως στο PC σας µέσω του Google Maps. Επιπλέον, διατίθενται εφαρµογές (apps) για το Google Streetview καθώς και το Google Panoramio κ.α.

 

 

 

 

http://www.gocar.gr

Leave A Response