Γονείς προσοχή στα παιδιά από το Ίντερνετ

Γονείς προσοχή στα παιδιά από το Ίντερνετ

Ίντερνετ: 92 παιδιά στο Παίδων λόγω εθισμού
Αν δεν υπάρξει έλεγχος από την αρχή, τότε ένα παιδί μπορεί να καταλήξει να χρειαστεί ιατρική φροντίδα λόγω εθισμού του στο ίντερνετ.

Ήδη 92 παιδιά φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων καθώς έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο, ανέφερε από τα Χανιά ο Προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης βρίσκεται στα Χανιά για την παρουσίαση του βιβλίου του « Εθισμός στο Διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου», έναν οδηγό για ασφαλή χρύση πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει πάρα πολλούς καθημερινούς χρήστες του ίντερνετ καθώς το 53% των ελληνικών νοικοκυριών είναι στο διαδίκτυο και το 92% των εφήβων ηλικίας 12-16 ετών είναι καθημερινά στο διαδίκτυο από 2-4,5 ώρες.
Όπως είπε ο κ Σφακιανκης, ο εθισμός στο διαδίκτυο στην Κίνα και τις ΗΠΑ έχει αναγνωριστεί ως ασθένεια ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στις «κρίσιμες» ηλικίες.
«Οι μικρές ηλικίες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Αν δεν προσέξουν οι γονείς, παιδιά ηλικίας από 10 -16 ετών «κολλάνε» στο διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις σε ποσοστό 92%, σε παιχνίδια, ενώ κάποια παιδιά και στα chat rooms», σημείωσε.
Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν εθισμένοι χρήστες στα “on line games” αλλά και στον διαδικτυακό τζόγο. «Kυρίως τα chat rooms οδηγούν σε εθισμό και τάσεις των χρηστών να μην θέλουν να «ξεφύγουν» από τον υπολογιστή», υποστήριξε ο κ Σφακιανάκης.
 http://flashnews.gr

Leave A Response