Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει ο Μάρτιν Σουλτς

Φως στην άκρη του τούνελ βλέπει ο Μάρτιν Σουλτς
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Με Αλμούνια συναντάται αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε χαρακτηριστικά «Βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα» επισημαίνοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εξέρχεται από μια κρίση χωρίς προηγούμενο και παρά τις πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες υπάρχει αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων για ένα κοινό μέλλον για όλους.

Ειδικότερα, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Μ. Σουλτς σημείωσε ότι συζήτησαν για την ελληνική Προεδρία καθώς και τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και την ΕΕ και για άλλη μια φορά εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Ευρωβουλής προς την Ελλάδα τόσο ενόψει της ελληνικής Προεδρίας, όσο και των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Η στήριξη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη κοντά σε λύση», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής τόνισε ότι συμφωνήθηκαν επίσης οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της Προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση αλλά και τον επιμερισμό του κόστους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Τέλος, είπε ότι συζητήθηκαν ορισμένα θεσμικά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης , παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.

Με Αλμούνια

Η προσοχή εστιάζεται στην συνάντηση που έχει στη βελγική πρωτεύουσα ο κ.Σαμαράς με τον αρμόδιο για τον ανταγωνισμό κοινοτικό επίτροπο Χοακίν Αλμούνια.

Κι αυτό διότι η ατζέντα περιλαμβάνει το μεγάλο αγκάθι για τα ελληνικά αμυντικά συστήματα, την εμπλοκή στο θέμα της Cosco και το θέμα της τραπεζικής ρευστότητας.

 

http://www.matrix24.gr/

Leave A Response