Απεργιακός πυρετός την Τετάρτη

Απεργιακός πυρετός την Τετάρτη

Συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών. Αύριο απεργούν και οι δάσκαλοι. Με προβλήματα οι μετακινήσεις σε τρένα και προαστιακό λόγω στάσης εργασίας (11:00 έως 15:00).  Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Μικρότερη συμμετοχή σε σχέση με την «πρεμιέρα» καταγράφεται στη δεύτερη ημέρα της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, στις κινητοποιήσεις του κλάδου συμμετείχε σήμερα το 80% των εκπαιδευτικών από 90% που συμμετείχε χθες, δηλαδή σημειώθηκε μία μείωση 10%. Διαφορετική είναι η εικόνα των Περιφερειακών Διευθύνσεων, σύμφωνα με στοιχεία των οποίων, το ποσοστό της συμμετοχής κυμαίνεται σήμερα από 46% έως 48%, από 70% έως 73% που ήταν χθες.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, θα συνεδριάσουν οι τοπικές ΕΛΜΕ, προκειμένου την Παρασκευή να ληφθεί απόφαση για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων στην κοινή συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ και του προεδρείου της ΟΛΜΕ.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και οι δάσκαλοι, το συνδικαλιστικό όργανο των οποίων έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στην ΟΙΕΛΕ υπάρχει ικανοποίηση για τη συμμετοχή στην απεργία, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας λήφθηκε απόφαση για συμμετοχή σε 24ωρη απεργία με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές οργανώσεις, εν ευθέτω χρόνω.

Τρένα-Προαστιακός 

Προβλήματα στις μετακινήσεις με το τρένο και τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα έχει αύριο το επιβατικό κοινό, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Τη συμμετοχή της στην τετράωρη στάση εργασίας (11:00-15:00) που έχει κηρύξει για αύριο Τετάρτη η ΓΣΕΕ, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Τα μέλη της εκφράζουν την αλληλεγγύη της στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες. Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει επίσης στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στις 11:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

 

http://www.matrix24.gr

Leave A Response