Απεργία της ΑΔΕΔΥ Τρίτη και Τετάρτη

Απεργία της ΑΔΕΔΥ Τρίτη και Τετάρτη

Παραλύει  ο δημόσιος τομέας

Αθήνα
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη και την Τέταρτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις πολιτικές που «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους».

Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος το πρωί (10.30), ενώ την Τετάρτη τα συνδικάτα οργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (18.00).

Κλειστός θα είναι από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Η ΓΣΕΕ διευκρίνισε ότι στην Εκτελεστική της Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, «δεν ετέθη από καμιά παράταξη πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τρίτη», οπότε η κινητοποίηση της Τρίτης δεν θα έχει τον χαρακτήρα 24ωρης γενικής απεργίας.

Στη διήμερη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με αποτέλεσμα να αναμένεται να εμφανιστούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών στις εφορίες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, την Τρίτη και την Τετάρτη, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα συμμετέσχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ.)

Οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Την Τρίτη η ΔΟΕ έχει καλέσει τους δασκάλους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και την Τετάρτη στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών (13.00 στα Προπύλαια) καθώς και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.

Newsroom ΔΟΛ

Leave A Response