Τρία εκατομμύρια πιστοί παρακολούθησαν την Λειτουργία του Πάπα στο Ρίο

Τρία εκατομμύρια πιστοί παρακολούθησαν την Λειτουργία του Πάπα στο Ρίο

Απευθυνόμενος στο εντυπωσιακό πλήθος, ο πάπας κάλεσε τους νεαρούς Καθολικούς να διαδώσουν την πίστη τους «στα άκρα της κοινωνίας», σχόλια που έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε μία ημέρα νωρίτερα στους επισκόπους της Βραζιλίας.

Περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι συνέρρευσαν την Κυριακή στην παραλία Κοπακαμπάνα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τελευταία Λειτουργία του πάπα Φραγκίσκου, κατά την τελευταία ημέρα επίσκεψής του πρώτου νοτιαμερικανού ποντίφικα στη Βραζιλία.

Σχεδόν ολόκληρο το κέρας της παραλίας, μήκους 4 χιλιόμετρων, ήταν κατακλεισμένο από το πλήθος. Ιστορικά, μονάχα η Λειτουργία του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ στην Μανίλα των Φιλιππίνων υπολογίζεται πως προσέλκυσε μεγαλύτερο πλήθος, 5 εκατομμύρια πιστούς. Στην τρίτη θέση πλέον η Λειτουργία στη Ρώμη το 2000, με 2 εκατομμύρια παρευρισκόμενους.

Απευθυνόμενος στο εντυπωσιακό πλήθος, ο πάπας κάλεσε τους νεαρούς Καθολικούς να διαδώσουν την πίστη τους «στα άκρα της κοινωνίας, ακόμα και σε αυτούς που φαντάζουν οι πιο απομακρυσμένοι, οι πιο αδιάφοροι.

»Η Εκκλησία σας χρειάζεται, χρειάζεται τον ενθουσιασμό σας, τη δημιουργικότητά σας και τη χαρά που τόσο σας χαρακτηρίζει», συνέχισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου προς τους νεαρούς πιστούς έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε μία ημέρα νωρίτερα στους επισκόπους της Βραζιλίας, όταν έκανε λόγο για μαζική «έξοδο» Καθολικών από τους κόλπους της Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας την ως «πολύ απόμακρη […] πολύ ψυχρή».

http://www.skai.gr/

Leave A Response