Παράταση έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου για τις πρώτες δηλώσεις

Παράταση έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου  για τις πρώτες δηλώσεις

Παράταση έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για όσους έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου που λήγει σε 1 και 2 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης βρισκόταν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για τη διευθέτηση του ζητήματος, καθώς είχε καταδειχθεί η αδυναμία χιλιάδων φορολογουμένων να ανταποκριθούν εγκαίρως και εμπρόθεσμα στην υποβολή των δηλώσεων.

Στο μεταξύ, χιλιάδες λάθη έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων καταθέσεων που έχει αναρτήσει από την προηγούμενη εβδομάδα στο taxisnet η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο προσθέτων επιβαρύνσεων για όσους φορολογουμένους εμπιστευθούν τα αναγραφόμενα στο ηλεκτρονικό E1 και δεν τα επαληθεύσουν με τις βεβαιώσεις που έχουν λάβει από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Τα προβλήματα έχουν προκύψει από τις λανθασμένες εγγραφές τόκων που απέστειλαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων πολλές τράπεζες.

Leave A Response