Οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν άλλες υπηρεσίες

Οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν άλλες υπηρεσίες

Το μέγιστο τμήμα των 2.000 εκπαιδευτικών που τέθηκαν χθες σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”. “

Από αυτούς τους 2.000 έχουμε μεριμνήσει, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55-60% το οποίο αφορά επαγγέλματα υγείας να απορροφηθεί στον κλάδο της υγείας και οι υπόλοιποι είτε σε διοικητικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπους οι οποίοι ούτως ή άλλως ασκούν ελεύθερο επάγγελμα δηλαδή στον τομέα της αισθητικής, στον τομέα της κομμωτικής, άρα λοιπόν είναι πιο εύκολη η μετάβαση, αλλά και γι΄ αυτούς νομίζω ότι το μεγάλο ποσοστό θα απορριφηθεί σε διοικητικές θέσεις. Και επίσης από όλους αυτούς, θα έχουμε και ωρομίσθιους οι οποίοι θα διδάξουν στα δημόσια ΙΕΚ ή θα διδάξουν και στα ΕΠΑΛ προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές οι οποίοι έχουν πάρει την ειδικότητα αυτή η οποία καταργείται. Άρα θεωρώ ότι το μέγιστον τμήμα των ανθρώπων αυτών θα απορροφηθεί”, σημείωσε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, εξήγησε ότι έγινε αξιολόγηση μέσω σχεδίου, για τη διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν οι 2.000 εκπαιδευτικοί και δεν επικράτησε λογική οριζόντιων περικοπών. “Εμείς αντιτάξαμε σε μια νοοτροπία οριζόντιων περικοπών ένα σχέδιο. Γιατί πιστεύω ότι κάθε δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και κάθε διοικητική αναδιάρθρωση πρέπει να υπάγεται σε έναν εθνικό σχεδιασμό. Εμείς λοιπόν κάναμε αξιολόγηση δομών και διαδικασιών στο υπουργείο και συντάξαμε ένα πλαίσιο, ένα πλάνο διαχείρισης προσωπικού.

Αυτό λοιπόν το συνδέσαμε με τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχουμε αρχίσει από την επομένη μέρα των προγραμματικών δηλώσεων και μέσα στα πλαίσια αυτά λοιπόν και στα πλαίσια της αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης καταργήσαμε ορισμένες ειδικότητες από το επίπεδο του Λυκείου για να τις μεταφέρουμε στην μεταλυκειακή τεχνική εκπαίδευση. Από εκεί λοιπόν, από τα 39 επαγγέλματα τα οποία προσφέρουμε στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ καταργούμε τα 12, τα οποία μεταφέρονται σε παραπάνω βαθμίδα, σε ανώτερη βαθμίδα τεχνικής εκπαίδευσης” ανέφερε ο υπουργός.

 

topstory.gr

Leave A Response