Λαβράκι λαδολέμονο

Λαβράκι λαδολέμονο

Υλικά

• 1½ κ. (4 μέτρια) λαβράκια ΝΗΡΕA, καθαρισμένα
• 4 μεσαίες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες ½ εκατ. πάχος
• 2 μεγάλα φινόκιο, ή σελινόριζες, καθαρισμένα και κομμένα σε 6-8 κομμάτια το καθένα
• 300γρ. τοματίνια τσέρι ή 2 ντομάτες κομμένες  σε φέτες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι

Για τo λαδολέμονο

• 1 κούπα (240ml) ελαιόλαδο
• ¼ της κούπας (60ml) χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)
• ½ κ.γ. ρίγανη
• ½ κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

Προετοιμασία 

Πλένετε καλά τα ψάρια και κάνετε από 2-3 παράλληλες χαρακιές σε κάθε πλευρά. Τα αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω και τα βάζετε στην άκρη. Ντύνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αλείφετε ελαφρά με λάδι για να μην κολλήσει το φαγητό. Τοποθετείτε τα ψάρια στο ταψί. Γύρω-γύρω βάζετε τις πατάτες και τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Μαγείρεμα 

Ζεσταίνετε το γκριλ στους 250οC. Ψήνετε το φαγητό, γυρίζοντας το ψάρι μία φορά, περίπου 10’ από τη μία πλευρά του και άλλα 10’ από την άλλη. Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα και σερβίρετε με λαδολέμονο.

Για το λαδολέμονο 

Το κλασσικό λαδολέμονο γίνεται με αναλογία 1 μέρος λεμόνι και 3-4 μέρη λάδι. Για να το ετοιμάσετε, χτυπάτε ελαφρά το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.