Τσιπούρα με μελιτζανοσαλάτα

Τσιπούρα με μελιτζανοσαλάτα

Υλικά

• 1 ½ κ. (4 μέτριες) τσιπούρες ΝΗΡΕA, καθαρισμένες
• Αλάτι & πιπέρι

Για τo λαδολέμονο 

• 1 κούπα (240ml) ελαιόλαδο
• ¼ της κούπας (60ml) χυμό λεμονιού (1 λεμόνι)
• ½ κ.γ. ρίγανη
• ½ κ.γ. αλάτι

Για τη μελιτζανοσαλάτα

• 3 φλάσκες μελιτζάνες, περίπου 1kg
• ½ κούπα (120ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1-2 ντομάτες σε κύβους
• 1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. λεμόνι ή περισσότερο αν θέλετε
• αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Γαρνίρισμα (προαιρετικά)

• ρόκα και τοματίνια τσέρυ

Οδηγίες

Ετοιμάζετε τη μελιτζανοσαλάτα 

Θερμαίνετε το γκριλ του φούρνου. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι. Τις ψήνετε ολόκληρες στο γκριλ, γυρίζοντάς τες, έως ότου μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Αφαιρείτε τη σάρκα της μελιτζάνας, την χοντροκόβετε, την περιχύνετε με το λάδι και την αλατίζετε. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε έξτρα αλάτι, πιπέρι και λεμόνι, αν θέλετε. Τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 3 μέρες.

Μαγείρεμα

Ζεσταίνετε το γκριλ στους 250οC. Ντύνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αλείφετε ελαφρά με λάδι. Πλένετε καλά τα ψάρια και κάνετε από 2-3 παράλληλες χαρακιές σε κάθε πλευρά. Τα αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ψήνετε για 10’ από τη μία πλευρά και άλλα 10’ από την άλλη. Για να ετοιμάσετε το λαδολέμονο, χτυπάτε ελαφρά το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρετε τα ψάρια με την μελιτζανοσαλάτα & το λαδολέμονο. Εάν επιθυμείτε, γαρνίρετε με ρόκα και τοματίνια τσέρυ.

 

http://www.nireus.com/

Leave A Response