Κοχυλάκια με τόνο και τυριά σε σάλτσα ντομάτας

Κοχυλάκια με τόνο και τυριά σε σάλτσα ντομάτας

Μια απλή, εύκολη συνταγή με απλά υλικά για ένα πεντανόστιμο πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι στο καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 400 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 1/2 φλ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 κονσέρβα (των 170-180 γρ.) τόνο σε λάδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνετε τα 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρολίτσα και σιγοβράζετε για 30 λ περίπου.
  2. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα κοχυλάκια, σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλ τέντε, μη τα παραβράσετε. Τα στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, τα λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
  3. Ένα λεπτό πριν βράσει η σάλτσα, στραγγίζετε το πολύ λάδι από τη κονσέρβα τόνου και βάζετε το τόνο, κομμένο σε κομματάκια με τα χέρια σας, μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτετε το ανθότυρο, ανακατεύετε για 1 λ περίπου και σβήνετε τη φωτιά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σάλτσας-τόνου και το ψιλοκομμένο βασιλικό, μέσα στο μπολ με το βρασμένο κοχυλάκι και ανακατεύετε καλά να καλυφθεί το ζυμαρικό με τη σάλτσα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο, πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 4-6 λ ή μέχρι να λιώσει και ροδίσει ελαφρώς η παρμεζάνα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας.

Πηγή:https://www.sintayes.gr/

Leave A Response