Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκόπιου της Γης!

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκόπιου της Γης!

Θα καταφέρει το μοναδικό FAST να εντοπίσει.. εξωγήινους!

Όλα είναι έτοιμα στην Κίνα για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκοπίου της Γης, του εκπληκτικού FAST.

Το Five Hundred Meter Aperture Spherical Telescope (Σφαιρικό Ραδιοτηλεσκόπιο Ανοίγματος Πεντακοσίων Μέτρων) ή αλλιώς FAST, έχει το μέγεθος 30 γηπέδων ποδοσφαίρου, kai χρειάστηκε πάνω από 5 χρόνια και 180 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργηθεί. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι και θα τεθεί επίσημα σε λειτουργία αύριο, Κυριακή.

Το FAST είναι δυο φορές μεγαλύτερο από το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο, το Arecibo Observatory στο Πουέρτο Ρίκο. Ένας από τους επιστήμονες που ανήκει στην ομάδα δημιουργίας του τηλεσκοπίου είπε ότι αν το γεμίζαμε με κρασί, θα υπήρχε τόση ποσότητα ώστε να δίναμε από 5 μπουκάλια σε κάθε έναν από τους 7 δισ. κατοίκους της γης.

Το νέο τηλεσκόπιο θα χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής και εξωτικών αντικειμένων του Σύμπαντος όπως πάλσαρ, κβάζαρ και βαρυτικά κύματα. «Το τηλεσκόπιο έχει τη δυνατότητα να ψάξει πιο παράξενα αντικείμενα, να κατανοήσει καλύτερα την προέλευση του σύμπαντος και να ενισχύσει το παγκόσμιο κυνήγι για εξωγήινη ζωή», ανέφερε ο επικεφαλής του National Astronomical Observation of the Chinese Academy of Sciences, του οργανισμού που δημιούργησε το τηλεσκόπιο.

http://www.eirinika.gr/ 

Leave A Response