Η Θεσσαλονίκη…σου δείχνει το δρόμο!

Η Θεσσαλονίκη…σου δείχνει το δρόμο!

Μάθε για το «Κίνημα του ωτοστόπ» στη Θεσσαλονίκη. Με ένα ειδικό αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο και τη βοήθεια του Facebook, πας δωρεάν στον προορισμό σου!

Η ιδέα που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, έχει κάτι από την κοινωνιολογική ψυχολογία των μυθιστορημάτων του Ζοζέ Σαραμάγκου, εκεί όπου οι πολίτες αυτοδιοικούνται, απαντώντας έτσι, εν προκειμένω,  στη συνεχιζόμενη απεργία των αστικών λεωφορείων στη συμπρωτεύουσα.  Η βάση της είναι εξαιρετικά απλή.  Ονομάζεται  «Κίνημα του ωτοστόπ»και σχεδιάστηκε ώστε να δώσει, λύση σε όσους δεν έχουν μέσο να κινηθούν στην πόλη τους.

Καθώς λοιπόν η Θεσσαλονίκη γνωρίζει φαινόμενα παράλυσης, λόγω της παρατεταμένης επίσχεσης εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, οι  κάτοικοι αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν τον τρόπο που θα τους επιτρέπει αν μη τι άλλο να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το group «Κίνημα του ωτοστόπ». Πρόκειται για μια δημόσια ομάδα τα μέλη της οποίας κοινοποιούν την ώρα που θα ξεκινήσουν και την διαδρομή που θα ακολουθήσουν, προκειμένου άνθρωποι που δεν διαθέτουν μέσο, να το δουν και να σπεύσουν σε σημεία της διαδρομής ώστε να κάνουν ωτοστόπ.

Την ίδια ώρα,  υπάρχουν και τα ειδικά αυτοκόλλητα που εξέδωσε το κίνημα και, τα οποία οι οδηγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν θα κολλήσουν στο παρμπρίζ τους, ώστε να ξέρουν οι πεζοί ότι το ωτοστόπ τους, θα βρει ανταπόκριση.

http://www.klik.gr/

Leave A Response