Συνέτριψε 4-0 τις ΗΠΑ η Αργεντινή!

Συνέτριψε 4-0 τις ΗΠΑ η Αργεντινή!

Mε αρχιτέκτονα τον Λιονέλ Μέσι, που έφτασε τα 55 γκολ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής, η albiceleste δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις ΗΠΑ, πανηγύρισε εύκολη νίκη (4-0), εξασφαλίζοντας θέση στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της, μέσα σε δύο χρόνια.

Μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου έχασε (1-0) στην παράταση από τους Γερμανούς και την ήττα στα πέναλτι (4-1) στο Copa America τον περασμένο χρόνο στην Χιλή, τα ξημερώματα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Copa America Centenario.

Μία πραγματική θύελλα η Αργεντινή, παρέσυρε τους Αμερικάνους, επιβεβαιώνοντας το μεταξύ τους χάσμα. Οι ΗΠΑ έχουν την δικαιολογία τριών σημαντικών απωλειών (Γουντ, Μπεντόβα και Τζόουνς), αλλά σε κάθε περίπτωση αποδείχθηκε λάθος το σχέδιο του Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Η Αργεντινή που θα διεκδικήσει το πρώτο της Copa America μετά το 1993, επιδιώκοντας να ισοφαρίσει τις 15 κατακτήσεις-ρεκόρ της Ουρουγουάης άνοιξε νωρίς (3) τις αποστάσεις στο σκορ με τον Λαβέτσι, έπειτα από ασίστ του Μέσι.

«Όταν δέχεσαι γκολ μετά από τρία λεπτά ματς απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, αυτό σημαίνει ότι ήδη έχεις χάσει την ψυχική μάχη,» είπε ο Γιούργκεν Κλίνσμαν. «Από τη στιγμή που έχουν προβάδισμα ξεφεύγουν. Η Αργεντινή είναι μία ιδιαίτερη ομάδα. Εδειξε γιατί είναι το νούμερο ένα ομάδα στον κόσμο. Είπα τα παιδιά ότι δεν υπάρχει κάτι που μας κάνει να ντρεπόμαστε».

Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε (32) τον πιο ιδανικό τρόπο για να σπάσει το ρεκόρ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (54 γκολ), όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χάιδεψε την μπάλα, σκόραρε και έφτασε τα 55 γκολ με την εθνική, χαράζοντας το όνομά του στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας, στην 112η διεθνή συμμετοχή του. Δύο γκολ του Ιγκουαίν στην επανάληψη (50,86), διαμόρφωσαν τα δεδομένα στο σκορ. Η Αργεντινή έχει σημειώσει 18 γκολ σε πέντε παιχνίδια και δεχθεί μόλις δύο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://sports.in.gr/

Leave A Response