Μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη

Μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη

Μελιτζανοσαλάτα απλή,ξεχωριστή και ασύγκριτα νοστιμότερη των άλλων όπως μου την έδωσε την συνταγή ένας αγιορείτης μοναχός πρίν μερικά χρόνια.

Τι χρειαζόμαστε:

5-6 μελιτζάνες φλάσκες περίπου 2 κιλά
3-4 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο στο γουδί ή στον τρίφτη
2 κουτ.σούπας ξύδι από κρασί ή balsamico
3 κουτ.γλυκού αλάτι θαλασσινό
7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ.τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι (κατά προτίμηση)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και κόβουμε το κοτσάνι.
  2. Τις βάζουμε όπως είναι σε ένα ταψί και αφού τις τρυπήσουμε από πάνω με το μαχαίρι, τις ψήνουμε στούς 200 βαθμούς πάνω κάτω ή στούς 180 στόν αέρα για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά.
  3. Οταν τις ξεφουρνήσουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα περίπου σκεπασμένες με μία σακούλα και μετά τίς καθαρίζουμε από τις φλούδες πού βγαίνουν εύκολα.
  4. Με το χέρι μας τις δυαλύουμε κάθετα σαν χοντρές κλωστές και τις βάζουμε σε ένα δοχείο η τάπερ.
  5. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με το χέρι για να πάνε παντού.
  6. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει.
  7. Είναι έτοιμη για σερβίρισμα και αποτελεί μοναδικό καλοκαιρινό μεζέ, και όχι μόνο.
  8. Στό τέλος αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη φέτα κατά προτίμηση.

https://www.sintagespareas.gr

Leave A Response