Dubai: Η Disneyland των μεγάλων

Dubai: Η Disneyland των μεγάλων

Μία πόλη μέσα στην έρημο, η οποία τα τελευταία χρόνια έγινε μία ταχύτατα εξελισσόμενη «όαση» με χαρακτηριστική αξιοζήλευτη υποδομή. Η πόλη της υπερβολής για πολλούς, είναι αναμφισβήτητα το μοντέρνο στολίδι της Μέσης Ανατολής και πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται από όλον τον κόσμο προκειμένου να εντυπωσιαστούν από την χλιδή, να θαυμάζουν όλα τα στολίδια του, όπως το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο ή τα τεχνητά νησιά και φυσικά να ψωνίσουν μέχρι τελικής πτώσης!

Γράφει η Εβελίνα Μαυρικάκη

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα 7 εμιράτα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη τους. Η πόλη του Ντουμπάι είναι το διοικητικό κέντρο του εμιράτου του Ντουμπάι και έχει πληθυσμό 1.469.330 κατοίκους. Συνορεύει με το Άμπου Ντάμπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Η.Α.Ε. και βρίσκεται στα παράλια του Περσικού Κόλπου.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό και υγρό, ενώ το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει αρκετά. Η καλύτερη περίοδος για να το επισκεφτείς είναι από τα τέλη Σεπτέμβρη έως τις αρχές Μαΐου, καθώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ζέστη είναι αφόρητη με τη θερμοκρασία να φθάνει ακόμα και τους 50ο C.

  • Λόγοι για να μαγευτείς:
Burj Khalifa

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο με ύψος 828 μέτρα! Που μεταφράζεται σε 163 ορόφους και καλύπτει μία επιφάνεια 334.000 m². Ξεκίνησε να χτίζεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2004, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2010. Στους πρώτους 38 ορόφους στεγάζεται το Armani Hotel, ενώ στον 122ο όροφο υπάρχει εστιατόριο με θέα που κόβει την ανάσα!

Burj Al Arab

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Το πολυτελέστερο ξενοδοχείο στον κόσμο! Το μοναδικό που είναι 7 αστέρων… σε σχήμα πανιού πλοίου, με 202 υπερπολυτελείς σουίτες, προσωπικό μπάτλερ, 4 πισίνες, ιδιωτική πισίνα και μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο με Rolls Royce, Mercedes ή ελικόπτερο. Η τιμή μίας σουίτας ενός δωματίου είναι στα 1500 Ευρώ η μία διανυκτέρευση.

Νησιά Φοίνικας και Κόσμος (Palm Islands & The World)

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Πρόκειται για τεχνητά νησιά σε σχήμα ενός φοίνικα και της υδρογείου αντίστοιχα που είναι σήμα κατατεθέν του Ντουμπάι και ένα δείγμα του τι μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος. Κατασκευασμένα από άμμο και πέτρα, φιλοξενούν σήμερα κατοικίες, ξενοδοχεία, καταστήματα και αξίζουν φυσικά μία βόλτα σας!

Dubai Mall

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Θεωρείται από πολλούς το μεγαλύτερο σε έκταση εμπορικό κέντρο στον κόσμο. Βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πόλης και συμπεριλαμβάνει τον γνωστό ουρανοξύστη που κόστισε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια και φιλοξενεί 1200 καταστήματα. Η έκταση του ισοδυναμεί με 50 γήπεδα ποδοσφαίρου. Μέσα σε αυτό θα συναντήσετε 220 διαφορετικούς εμπόρους χρυσού, 70 καταστήματα που σχετίζονται με την υψηλή ραπτική, γκαλερί και πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, το τεράστιο Ενυδρείο και το Discovery Centre, έναν κινηματογράφο 22 αιθουσών, και περίπου 120 εστιατόρια και καφετέριες. Επίσης, το απόγευμα απολαύστε το φαγητό ή έναν καφέ στον εξωτερικό χώρο του χαζεύοντας τα συντριβάνια τα οποία προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα αφού χορεύουν στις μελωδίες αραβικής μουσικής και κλασικών τραγουδιών.

Dubai Marina

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Μπορεί να μην είναι πολυδιαφημισμένη στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, όμως είναι πανέμορφο μέρος να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας μία φανταστική θέα με πολυτελή γιοτ και πανέμορφους ουρανοξύστες στο φόντο.

Σαφάρι στην έρημο

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Μια εμπειρία που δεν συγκρίνεται…! Περιήγηση με τζιπ στους αμμόλοφους, βόλτα με καμήλες και μετά ξεκούραση με δείπνο σε παραδοσιακούς καταυλισμούς νομάδων με χορούς της κοιλιάς και ναργιλέ.

  • Shopping Theraphy:

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Στο Ντουμπάι τα μαγαζιά είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και με τόσα πολλά πολυκαταστήματα (Ibn Battuta Mall, Mall of the Emirates, Souk Madinat Jumeirah, Burjuman Centre, Deira City Centre, Wafi Mall), σίγουρα θα βρεις κάτι για να αγοράσεις. Όσο για τις τιμές… πολλοί διαφημίζουν ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ωστόσο από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι οι τιμές στις επώνυμες μάρκες είναι οι ίδιες με της Ελλάδας μας, ωστόσο η ποικιλία είναι πολύ μεγαλύτερη και θα βρείτε εμπορεύματα που εδώ δε θα έρθουν ποτέ και έτσι σίγουρα θα εντυπωσιάσετε. Αν τώρα αναζητάτε προσφορές και χαμηλές τιμές, η καλύτερη περίοδος είναι το Ραμαζάνι, οπού εκεί πραγματικά υπάρχουν εκπτώσεις!

  • Dubai by Night:

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Κι όμως ακόμα και όταν πέφτει ο ήλιος μπορεί κανείς να περάσει καλά αφού είτε θέλει να επισκεφτεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καινούρια club, να διασκεδάσει σε κάποιο από τα υπαίθρια και τα παραλιακά bar, να πιει ένα ποτό σε κάποιο ζεστό lounge, bar ή καφετέρια. Όσο για το που βρίσκονται; Θα τα βρείτε μέσα στα καλύτερα ξενοδοχεία, στα παραλιακά ξενοδοχεία και στην οδό Sheikh Zayed.

Προσοχή μόνο στην ηλικία, αφού πρέπει να είστε πάνω από 21 και να έχετε κατά νου ότι ο ενδυματολογικός κώδικας τηρείται αυστηρά παντού, με εξαίρεση ίσως μερικά υπαίθρια μπαρ.

Τέλος, σχετικά με το ωράριο, μπορεί να μην γεμίζουν πριν τις 23:00 αλλά κλείνουν γύρω στις 03:00.

  • Τα Highlights της νυχτερινής ζωής:
360° Bar

Παραλία Jumeirah, Jumeirah Beach Hotel

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Το μέρος αυτό προσφέρει ότι ακριβώς υπόσχεται – θέα 360° που κόβει την ανάσα.

Cavalli Club

Sheikh Zayed, Dubai

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Η απόλυτη αίσθηση χλιδής, καρέκλες επενδυμένες με το χαρακτηριστικό animal print ύφασμα του Cavalli, δάπεδα κατασκευασμένα από μαύρο χαλαζία που αντανακλά φώτα, λαμπεροί τοίχοι με τα κρύσταλλα Swarovski ύψους έξι μέτρων, δύο μεγάλες νησίδες διακοσμημένες με χρυσαφί γυαλί και γούνα. Στο χώρο υπάρχουν: ιταλικό εστιατόριο, sushi bar, wine bar, lounge bar με τρέντι ατμόσφαιρα και εξωτικό ελαφρύ φαγητό όπως sushi και χαβιάρι και το χώρο του κλαμπ που φιλοξενεί διάσημους διεθνείς DJ.

Buddha Bar

Dubai Marina

Dubai! Η Disneyland των μεγάλων | proorismoi.gr

Κι εδώ θα μαγνητιστείτε από τα χρώματα, τις γεύσεις και την χλιδή. Με θολωτή οροφή και τοίχους με χρυσή λάκα στο κεντρικό μπαρ και στην τραπεζαρία, βελούδινες κουρτίνες και στο κέντρο να δεσπόζει ένα χρυσό άγαλμα ύψους 4 μέτρων, ειδική παραγγελία από την Ταϊλάνδη. Θα γευτείτε sushi και γεύσεις από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και την Κίνα υπό τον ήχο της lounge μουσικής που κατάγεται από το αυθεντικό Buddha Bar στο Παρίσι.

http://www.proorismoi.gr/

Leave A Response