Kυπελλούχες στο χάντμπολ τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

Kυπελλούχες στο χάντμπολ τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

Στο κλειστό της Μίκρας ο Δικέφαλος στέφθηκε Κυπελλούχος επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Γυναικείο Χάντμπολ της Νέας Ιωνίας με 32-31

Οι γυναίκες του ΠΑΟΚ έγραψαν ιστορία, λοιπόν, στο Κλειστό της Μίκρας, κατακτώντας το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στο γυναικείο χάντμπολ της ιστορίας τους, στον τελικό του μεγάλο final four που πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι του Χάντμπολ».

«Καυτή» ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περίπου 1.000 φίλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Μίκρα, με τις παίκτριες της Γρηγορίας Γκόλια να αφιερώνουν τη νίκη στον κόσμο και να χαίρονται με την … ψυχή τους την κατάκτηση του δευτέρου τροπαίου στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Ο τελικός ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού οι «ασπρόμαυρες», με σημείο αναφοράς του παιχνιδιού τους την αρχηγό, Μυρτώ Νούλα, επέβαλλαν τα δικό τους ρυθμό και προηγήθηκαν με 4-1 στα πρώτα πέντε λεπτά. Παρ΄όλα αυτά, οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, χάρη και στις δύο δίλεπτες αποβολές που χρεώθηκε ο ΠΑΟΚ, ισοφάρισαν στο 14′ και στο επόμενο λεπτό πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά, 7-8.

Ο Δικέφαλος έδειχνε να έχει χάσει το καθαρό μυαλό και τον έλεγχο του αγώνα, με αποτέλεσμα, η Νέα Ιωνία να αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων, 10-12 στο 21′. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση η Τσαουσίδου, η οποία με τρία προσωπικά τέρματα έκανε το 13-12, πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ μπροστά, 16-13.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους, οι παίκτριες της Γρηγορίας Γκόλια ανέβασαν την διαφορά στο 18-13, όμως και πάλι η Νέα Ιωνία βρήκε τον τρόπο να μειώσει την έκταση της διαφοράς στα ένα μόλις τέρμα στο 43′, 21-20, πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 23-23. Μάλιστα, εννιά λεπτά πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενες πέρασαν μπροστά, 26-27 στο 21′.

Η απίστευτη σήμερα Μούρνου επτά λεπτά πριν το τέλος του τελικού έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 29-28, ενώ στο 56′ η Μάστακα έκανε το 32-50 βάζοντας «φωτιά» στο Κλειστό της Μίκρας. Η Τσακάρου αστόχησε σε πέναλτι τρία λεπτά πριν το τέλος και κάπου εκεί κρίθηκε ο τελικός, με τον Δικέφαλο πολύ μεγάλο θριαμβευτή με 32-31.

http://www.enallaxnews.gr

Leave A Response