ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

To Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους μας προσκαλεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 22:00, στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10, στάση μετρό Ακρόπολη) για να ακούσουμε μαζί jazz και ethic μουσικές νότες και να απολαύσουμε τον υπέροχο Γιώργο Χατζηπαύλου σε stand up comedy!

Φέρτε τους φίλους σας και ελάτε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με γέλιο, ρομαντισμό και εξαίσιες μουσικές νότες. Θα σας περιμένουμε με χαρά!

Η είσοδος είναι δωρεάν (με προαιρετική εισφορά για τις δράσεις του Δικτύου μας).

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους αποτελεί μια ομάδα εθελοντών που στόχο έχει να διαβάζει σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Αυτοί είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, μη βλέποντες, άνθρωποι που αδυνατούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, παιδάκια σε ιδρύματα ή αναλφάβητοι φυλακισμένοι.

Κύριος στόχος του Διαβάζω για τους Άλλους είναι η αύξηση των ηχογραφήσεων και κατ’ επέκταση παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς. Για τον λόγο αυτό, σήμερα πραγματοποιούνται ηχογραφήσεις σε διάφορα ιδιωτικά και επαγγελματικά στούντιο ανά την Ελλάδα. Το εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό δίκτυο Διαβάζω για τους Άλλους, βρίσκεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, προκειμένου τα βιβλία αυτά να είναι προσβάσιμα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου στην Ελλάδα.

Παράλληλα το Διαβάζω για τους Άλλους δημιουργεί τη δυνατότητα ζωντανών αναγνώσεων σε ιδρύματα, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία και όπου αλλού φιλοξενούνται κοινωνικά ευπαθείς πληθυσμοί, και μας ζητηθεί. Οι αναγνώσεις πραγματοποιούνται από εθελοντές αναγνώστες, κατάλληλα εκπαιδευμένοι ανάλογα με την ανάγκη που καλούνται να καλύψουν, και λαμβάνουν χώρα σε σταθερή εβδομαδιαία βάση.

Ταυτόχρονα, εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν ιδιωτικά σε ανθρώπους τετραπληγικούς ή και ηλικιωμένους, οι οποίοι αδυνατούν να κρατήσουν στα χέρια τους ένα βιβλίο. Η ιδιαιτερότητα της δράσης αυτής καθιστά απαραίτητη την προηγούμενη εκπαίδευση των εθελοντών μας και την άριστη συνεννόηση με την οικογένεια του επωφελούμενου.

Μαρία Γκουγκούμη – Ψυχολόγος/ Ειδική Παιδαγωγός

Αργυρώ Καραμπά – Θεραπεύτρια Λόγου & Ομιλίας

grafwnimata.gr

Leave A Response