2 extreme compact crossover

2 extreme compact crossover

To Fiat Panda Cross είναι ένα extreme off road αγρίμι- τσέπης. Από την άλλη το δικίνητο Nissan Juke διαθέτει extreme σχεδίαση και lifestyle χαρακτήρα για τα δεδομένα των crossover. Oι τιμές; Παραπλήσιες και έτσι το δίλημμα δεν αργεί να τεθεί…

Fiat Panda Cross 1,3 MTJ
Στα γρήγορα: 
• Κοστίζει 16.190 ευρώ
• Είναι  4Χ4 με 1,3 λτ. turbodiesel και 80 άλογα
• Καίει 4,7 λτ./100 χλμ.
Nissan Juke 1,5 dCi
Στα γρήγορα:
• Κοστίζει 17.810 ευρώ
• Είναι  4Χ2 με 1,5 λτ. turbodiesel και 110 άλογα
• Καίει 4,0 λτ./100 χλμ.
Κεντρική ιδέα της παρούσας αντιπαράθεσης; Η έννοια extreme στα compact διαστάσεων crossover: Aπό τη μια το Fiat Panda Cross με το extreme off-road παρουσιαστικό (και όχι μόνο) και από την άλλη το Nissan Juke με την extreme, σχεδόν φουτουριστική, εικόνα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το μεν τετρακίνητο Fiat Panda Cross 1,3 MTJ έχει τιμή 16.190 ευρώ (με απόσυρση και προσφορά), ενώ αντίστοιχα η τιμή για το μεγαλύτερου μεγέθους, πετρελαιοκίνητο Nissan Juke 1,5 dCi είναι στα 17.810 ευρώ.
Εμφάνιση: Των άκρων
Η εικόνα του λιλιπούτειου Panda Cross συνάδει απόλυτα με τον off-road και περιπετειώδη χαρακτήρα του. Βασίζεται στο γνώριμο 5θυρο Panda 4Χ4, αλλά διαθέτει ποδιές, τονισμένα πλαστικά προστατευτικά και λογότυπα «Cross».
Στην άγρια εμφάνιση του Panda Cross συμβάλει και η αισθητή απόσταση από το έδαφος, που φθάνει τα 158 χλστ. και είναι μεγαλύτερη κατά 9 χλστ. σε σχέση με το απλό Panda 4X4. 
Στο αντίποδα, η σχεδίαση του Nissan Juke είναι σαφώς πιο φουτουριστική και δυναμική -ειδικά μετά την ανανέωση του μοντέλου- έχοντας για στόχο, τους οπαδούς του lifestyle και αυτούς, που ως περιπέτεια θεωρούν το ανέβασμα στο πεζοδρόμιο ή το πάτημα ενός καλοστρωμένου χωματόδρομου. Το βασισμένο σε μικρό μοντέλο Juke δείχνει αμέσως πως είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο, αφού με 4.135 χλστ. μήκους είναι 449 χλστ. μακρύτερο από το Panda, που είναι βασισμένο σε ένα μίνι.
http://www.autotriti.gr/

Leave A Response