Μπάρτσα, τα πήρε όλα κι εφυγε!!!

Μπάρτσα, τα πήρε όλα κι εφυγε!!!

Η Μπαρτσελόνα είναι η κυρίαρχος της Ευρώπης, καθώς κατέκτησε το Champions League 2014-1015, νικώντας με 3-1 την Γιουβέντους στον τελικό του Βερολίνου.

Οι Καταλανοί ήταν καλύτεροι και δίκαια έκαναν στο τρεμπλ, έτσι έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που για δεύτερη φορά καταφέρνει σε μία χρονιά να πάρει πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό (2009 το πρώτο τρεμπλ).

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε άνοιξε το σκορ στο 4′ με τον Ράκιτιτς, όμως απάντησε ο Μοράτα στο 55′, για να δώσει ξανά προβάδισμα στους “μπλαουγκράνα” ο Λουίς Σουάρες στο 68′, μαζί και το τρόπαιο, ενώ στο 97′ ο Νεϊμάρ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αυτή είναι η 5η φορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης και φτάνει σε κατακτήσεις τις Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, ενώ πρώτη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 10 και 2η η Μίλαν με 7.

Έχει μάλιστα κατακτήσει 4 τρόπαια στα τελευταία χρόνια (!), έχοντας 4 συνεχόμενους νικηφόρους τελικούς, ενώ η Γιουβέντους έχει 4 συνεχόμενους χαμένους και συνολικά 6 χαμένους τελικούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα.

Όσον αφορά στο Νεϊμάρ, σκοράροντας στο 97′ έφτασε τα 10 γκολ στην διοργάνωση και έτσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μαζί με Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Μπουφόν ήταν ο καλύτερος της “Γιούβε”, ενώ ο Πίρλο δεν ήταν ο εαυτός του και μετά το σφύριγμα πλάνταξε στο κλάμα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Αντρές Ινιέστα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Τσάβι που έπαιξε για τελευταία φορά με τους “μπλαουγκράνα”, φτάνοντας τις 151 συμμετοχές στο CL (πρώτος, ξεπέρασε ξανά τον Κασίγιας).

Ο τελικός του Βερολίνου ξεκίνησε με γκολ, καθώς η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό με τον Ίβαν Ράκιτιτς! Ο Κροάτης μέσος με πλασέ από κοντά νίκησε τον Μπουφόν έπειτα από την ασίστ του Ινιέστα, με την μπάλα να έχει περάσει από Τζόρντι Άλμπα και Νειμάρ πριν την πάρει ο αρχηγός.

Ο Ινιέστα μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με ασίστς σε 3 διαφορετικούς τελικούς, ενώ γενικότερα το γκολ ήρθε από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια με 16 πάσες και την μπάλα να περνά και από τους 10 παίκτες της (εκτός του Τερ Στέγκεν δηλαδή).

Αυτό ήταν το 4ο πιο γρήγορο γκολ στους τελικούς της διοργάνωσης, ενώ η Γιουβέντους απείλησε για πρώτη φορά στο 8′ από την αντεπίθεση που έβγαλε ο Μοράτα από δεξιά, όμως το σουτ του Βιδάλ ήταν άστοχο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Νεϊμάρ έκανε καλύτερο σουτ στην απέναντι εστία, αλλά επίσης άστοχο, όμως στο 13′ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τους “μπλαουγκράνα”, με τον Μπουφόν να κάνει τρομερή απόκρουση με το αριστερό χέρι στο πλασέ του Ντάνι Άλβες.

Ματς κέντρου με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα στη συνέχεια για το πρώτο ημίχρονο (68% κατοχή η Μπαρτσελόνα και υπερδιπλάσιες πάσες), στο οποίο υπήρχαν μόνο άλλες δύο καλές φάσεις, τα δύο σουτ του Λουίς Σουάρες μέσα σε ένα λεπτό (39′ και 40′), με το πρώτο άστοχο και το δεύτερο να αποκρούει ο τερματοφύλακας της “Γιούβε”.

Λίγο έλειψε η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο να σκοράρει πιο νωρίς από το πρώτο, καθώς στο 48′ έπειτα από κόρνερ της Γιουβέντους βγήκε στην αντεπίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως ο Μπουφόν έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση στο κοντινό σουτ του Σουάρες (στην κλειστή του γωνία).

Η πρώτη πραγματικά καλή συνεργασία της “Αγίας Τριάδας” ήρθε στο 51′, με τους Σουάρες, Νεϊμάρ και Μέσι να… κρύβουν την μπάλα, αλλά το σουτ του Αργεντινού να είναι άστοχο.

Αφού η Μπαρτσελόνα με κλασικές ευκαιρίες δεν κατάφερε να νικήσει για 2η φορά τον Μπουφόν, η Γιουβέντους κατάφερε να την τιμωρήσει, με τον Άλβαρο Μοράτα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 55′, με το 5ο του γκολ στην διοργάνωση.

Ο άλλοτε άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ σε κενό τέρμα, καθώς βρέθηκε μόνος σε θέση για γκολ, μετά το γύρισμα του Λίχτσταινερ, το σουτ του Τέβες και την απόκρουση του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν.

Το γκολ ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των Ιταλών, οι οποίοι άρχισαν… πατούν καλύτερα στο γήπεδο, να έχουν πιο καθαρό μυαλό, ενθουσιασμό και σωστές επιλογές, πιέζοντας για πρώτη φορά και δημιουργώντας φάσεις, με κορυφαία το σουτ του Τέβες στο 63′ που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 67′ ο Πολ Πογκμπά ζήτησε πέναλτι όταν έπεσε μαζί με τον Ντάνι Άλβες στην περιοχή μετά τις… αγκαλιές τους και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στην απέναντι εστία η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε για δεύτερη φορά στον τελικό.

Ο Λουίς Σουάρες αυτήν την φορά έκανε το 2-1 για τους “μπλαουγκράνα”, σε ένα παρόμοιο γκολ με αυτό του Μοράτα, καθώς σουτ του Μέσι απόκρουσε ο Μπουφόν και ο Ουρουγουανός σκόραρε παίρνοντας… το ριμπάουντ.

Ο Νεϊμάρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο 72′, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε, καθώς εν συνεχεία βρήκε και στο χέρι του.

Ο Αλέγκρι έβαλε στο ματς τους Γιορέντε και Κομάν, με τους “μπιανκονέρι” να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες στο 87′ και στο 89′, αλλά τελικά η Μπαρτσελόνα σκόραρε και συγκεκριμένα ο Νεϊμάρ σε αντεπίθεση στο 97′, για το τελικό 3-1.

ΠΗΓΉ: WWW.SPORT24.GR

Leave A Response