Vecchia Signora, η Γιουβέντους πάει τελικό!

Vecchia Signora, η Γιουβέντους πάει τελικό!

Από το ζενίθ στο ναδίρ. Από τα Τάρταρα του υποβιβασμού στην ηδονή ενός τελικού. Η Μεγάλη Κυρία του ποδοσφαίρου είναι και πάλι εδώ και αυτή τη φορά πιο διψασμένη από ποτέ. Ήταν το 2003 όταν ο Σεβτσένκο με το τελευταίο πέναλτι έδινε το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά στη Μίλαν και στερούσε τη χαρά από τη Γιουβέντους.

Πέρασαν 12 χρόνια μέσα στα οποία οι Μπιανκονέρι γνώρισαν την οδύνη του υποβιβασμού στη Serie B. Επέστρεψαν όμως και μετά από ένα πισωγύρισμα που τους έφερε στην 7η θέση, το νέο γήπεδο έδωσε στην Γιούβε την ώθηση που χρειαζόταν.

Ο Αντόνιο Κόντε άλλαξε το στάτους της ομάδας και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε στην αρχή της χρονιάς, έκανε το ακατόρθωτο: έστειλε την Μεγάλη Κυρία σε τελικό μετά από 12 χρόνια, αποκλείοντας την προηγούμενη κάτοχο Ρεάλ μέσα στο σπίτι της.

Ας θυμηθούμε τι έχει κάνει η Γιούβε σε προηγούμενους τελικούς, όπου μετρά 2 κατακτήσεις σε συνολικά 6 συμμετοχές.

1973: Άγιαξ-Γιουβέντους 1-0

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Τζόνι Ρεπ έγραψε την ιστορία του αγώνα για τον μεγάλο Άγιαξ της εποχής.

1985: Γιουβέντους-Λίβερπουλ 1-0

Σο γήπεδο του Χέιζελ, όπου γράφτηκε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και της Γιουβέντους, με 39 οπαδούς της να βρίσκουν το θάνατο από κατάρρευση κερκίδας και 600 να τραυματίζονται. Το ματς τελικά έγινε και η Μεγάλη Κυρία κατέκτησε ένα μαύρο τρόπαιο χάρις στο γκολ του Πλατινί.

1996: Άγιαξ-Γιουβέντους 1-1 (2-4 στα πέναλτι)

Η τριετία της ευρωπαϊκής κυριαρχίας της Γιούβε ξεκινά το 1996 με την Μεγάλη Κυρία να αντιμετωπίζει την άλλη μεγάλη δύναμη της Ευρώπης, τον Άγιαξ που πέρασε με δυσκολία το εμπόδιο του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά. Φαμπρίτσιο Ραβανέλι στο 13 και Γιάρι Λιτμάνεν στο 41 διαμόρφωσαν το σκορ του 90λέπτου για να πάμε στην διαδικασία των πέναλτι, όπου το 4ο πέναλτι του Αίαντα με τον Ντάβιντς απέκρουσε ο Περούτσι.

1997: Ντόρντμουντ-Γιουβέντους 3-1

Η Γιούβε ξανά σε τελικό για δεύτερη σερί χρονιά όμως ο Καρλ-Χάιντς Ρίντλε (29’ & 34΄)και ο Λαρς Ρίκεν (71’) φρόντισαν να δείξουν στην ομάδα του σκόρερ Ντελ Πιέρο (65’)ότι τώρα ήταν η σειρά της Βεστφαλίας.

1998: Γιουβέντους-Ρεάλ 0-1

Ο Μιγιάτοβιτς  ήταν αυτός που έκρινε την μοίρα του τελικού όταν στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ένα σουτ του Ραούλ που η μπάλα κόντραρε, πρόλαβε την έξοδο του Περούτζι και σε κενή εστία πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

2003: Μίλαν-Γιουβέντους 0-0 (3-2 στα πέναλτι)

Σε ένα τελικό με ελάχιστες φάσεις και τον Μπουφόν να κάνει μια τρομερή απόκρουση πάνω στη γραμμή σε σουτ του Σεφτσένκο εξ επαφής, η Μίλαν του Αντσελότι και του Πίρλο θα πάρει τη νίκη στα πέναλτι με τον Σέβα να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

http://www.koolnews.gr/

Leave A Response