Εγκαίνια Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη,

Εγκαίνια Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη,

 Το Ελληνο-Σερβικό Επαγγελματικό, Βιομηχανικό, Εμπορικό και Τουριστικό Επιμελητήριο Ελλάδας ιδρύθηκε με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες και οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των δύο χωρών. Τα πρώτα σταθερά βήματα έγιναν σε συνεργασία με το Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας και τον Γενικό Πρόξενο κ. Πάβιτς Σίνις.

Βασικό μέλημα του Επιμελητηρίου, είναι να δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό περιβάλλον που θα φέρει νέες εταιρείες και νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ώρα 11.00 το πρωί, στην οδό Τσιμισκή 54, στον 6ο όροφο.

Τα εγκαίνια του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 18.00 το απόγευμα, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και τον αγιασμό θα τελέσει ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Την εκδήλωση θα τιμήσει η Υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία –Θράκη Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστεί ο ομόλογος Υπουργός από τη Δημοκρατία της Σερβίας, πρόεδροι επιμελητηρίων, φορείς και επιχειρηματίες της Σερβίας.

Ιδρυτικά μέλη του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου είναι τα Επιμελητήρια του Βελιγραδίου, της Βοϊβοντίνας, του Ζάετσαρ, του Νόβισαντ, του Λέσκοβατς, του Πάντσεβο και του Κραγκούγιεβατς κ.α.. Ιδρυτικά μέλη είναι επίσης, Πανεπιστήμια και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις της Σερβίας. Τα Επιμελητήρια της Σερβίας έχουν εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση τους και θα στηρίξουν με οποιοδήποτε τρόπο τον φορέα.

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Σέρβικου Επιμελητηρίου είναι και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Β.Ε.), ο οποίος θα παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε επιχειρήσεις προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας. Οργανωτικά είμαστε σε στενή συνεννόηση και συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και έχουμε σχετική επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη Σέρβοι επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου μας, οι οποίοι εκτός από την παρουσία τους στα εγκαίνια, θα επισκεφτούν την Υφυπουργό Εσωτερικών και Δημοσιονομικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γεωργάκος

Leave A Response