Θεραπευτική αντιμετώπιση της ορθοκήλης

Θεραπευτική αντιμετώπιση της ορθοκήλης

Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία;

Ορθοκήλες που δεν προκαλούν συμπτώματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται χειρουργικά, εκτός βέβαια και αν κάποια άλλη ορθοπρωκτική χειρουργική επέμβαση έχει προγραμματιστεί.

Επιπλέον, μπορεί να συνταγογραφηθεί μη χειρουργική, συντηρητική θεραπεία με δίαιτα, υπακτικά, Πεσσό, HRT και ασκήσεις. Παράλληλα, ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και καταναλώνοντας υγρά βοηθάτε στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθούν υπακτικά για να διατηρήσουν τα κόπρανα μαλακά.

Μία γενική συμβουλή: Θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική καταπόνηση κατά τη διάρκεια των αφοδεύσεων και το σήκωμα βαρών.

Ο Πεσσός είναι ένα κυκλικό δαχτυλίδι που τοποθετείται μέσα στον κόλπο για να κρατήσει το ορθό στη θέση του. Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (HRT) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις γυναίκες που βρίσκονται σε μετεμμηνόπαυση για να συμβάλει στην ενίσχυση των μυών γύρω από τον κόλπο και το ορθό. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν οι ασκήσεις Kegel για να ενισχύσουν τους μυς που υποστηρίζουν το ορθό και τον κόλπο. Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι ακριβώς όπως όλοι οι μύες, μπορούν να ενδυναμώσουν με άσκηση για μόλις 10 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα.

Σύμφωνα με τον Μπλοκ, η Ορθοκήλη είναι μια πάθηση που μπορεί να διορθωθεί διορθικά, με την Τεχνική Αποφρακτικής Ραφής. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ραφή με σφιχτά συνεχόμενα ράμματα τα οποία συμπιέζουν τους ιστούς που περιλαμβάνονται στην γραμμή συρραφής και τους αναγκάζουν να αποβληθούν. Παράλληλα προσεγγίζει τους ιστούς στη βάση της γραμμής της ραφής, στον υποβλεννογόνιο χιτώνα και στα μυικά στρώματα, επιτρέποντάς τους να επουλωθούν γρήγορα.

Αυτή η τεχνική είναι αναίμακτη, εύκολη και αποτελεσματική, όσον αφορά στη θεραπεία και την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ο χρόνος που απαιτείται για την διόρθωση μια Ορθοκήλης είναι περίπου 6 λεπτά.

Στις γυναίκες θα πρέπει να αναζητείται η παρουσία Ορθοκήλης σε κάθε πρωκτολογική εξέταση. Αν η ορθοκήλη είναι ασυμπτωματική αλλά έχει προγραμματιστεί κάποια ορθοπρωκτική χειρουργική επέμβαση, μπορεί να διορθωθεί ταυτόχρονα. Εάν η ορθοκήλη είναι συμπτωματική, πρέπει να επιδιορθωθεί, ακόμη και αν καμία άλλη χειρουργική επέμβαση ορθοπρωκτικής δεν έχει προγραμματιστεί. Η Αποφρακτική Διορθική Τεχνική με ράμματα φαίνεται να έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κολπικές ή άλλες διορθικές τεχνικές και είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για τη διόρθωση της Ορθοκήλης.

http://www.iator.gr/

Leave A Response