Subaru Impreza 2016.

Subaru Impreza 2016.

Μπορεί οι πρώτες εικόνες του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτότυπου να παραπέμπουν στην επαναφορά ενός πεντάθυρου WRX, ωστόσο, στην πραγματικότητα πρόκειται για την καλά κρυμμένη νέα γενιά του Impreza η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2016.

Η πρώτη επαφή με το πρωτότυπο αποκαλύπτει τις αυξητικές διαθέσεις της ιαπωνικής φίρμας για το νέο Impreza, καθώς η μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει μια φαρδύτερη μπροστινή όψη ακόμα και για το WRX, ενώ το ίδιο ισχύει και για το συνολικό πλάτος του αμαξώματος.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του πρωτοτύπου που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται η παρουσία του διαφορικού στο πίσω τμήμα κάτι που σημαίνει ότι το νέο Impreza θα διατηρήσει την παραδοσιακή του τετρακίνηση.

Όπως και να έχει με τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα γενιά του Impreza θα έχει ως αφετηρία μια νέα «παγκόσμια» αρχιτεκτονική της Subaru η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τα περισσότερα –αν όχι όλα- μελλοντικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, από την νέα γενιά του Impreza έως το επταθέσιο crossover που έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει.

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να συμβάλλει σε αυξημένη στρεπτική ακαμψία, αλλά και να είναι αισθητά ελαφρύτερη σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιεί το μέχρι σήμερα γνωστό Impreza.

Την νέα πλατφόρμα θα συνοδεύσει μια σειρά κινητήρων νέας γενιάς με άμεσο ψεκασμό και σύστημα αδρανοποίησης κυλίνδρων.
Έτσι, οι νέοι κινητήρες αναμένεται να προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αυξάνοντας παράλληλα την ισχύ τους αλλά χωρίς να αλλάξουν φιλοσοφία μιας και η Subaru δείχνει να επιμένει στις οριζόντιες boxer λύσεις.

http://auto.in.gr/

Leave A Response