Συμβουλές ομορφιάς για τον χειμώνα.

Συμβουλές ομορφιάς για  τον χειμώνα.

Προστατευτείτε από το κρύο των ημερών… και παραμείνετε ανανεωμένες και όμορφες μέσα στο χειμώνα

! Τα κλιματιστικά αλλά και το ψύχος δημιουργούν ξηρότητα στα μαλλιά και το δέρμα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σας να γίνει τραχιά και να χάσει τη λάμψη της. Τα παρακάτω κόλπα ομορφιάς θα κάνουν λείο το δέρμα σας, λαμπερά τα μαλλιά σας και φρέσκο ​​το μακιγιάζ σας…

Μην κάνετε με ζεστό νερό ντους

Το ζεστό νερό αποτελεί απόλαυση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αλλά αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα, αφήνοντας το εντελώς αφυδατωμένο και ξηρό. Καλό είναι να προτιμάτε χλιαρό νερό και να κάνετε συχνά απολέπιση με προϊόντα που περιέχουν γαλακτικό οξύ. Στα μαλλιά σας μην ξεχάσετε να βάλετε conditioner που περιέχει λεβάντα, έλαια δεντρολίβανου ή jojoba, προϊόντα δηλαδή που διαπερνούν την επιδερμίδα και να δίνουν λάμψη και ελαστικότητα στα μαλλιά σας.

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον ήλιο.

Μπορεί οι ακτίνες του ηλίου να μην φαίνονται το χειμώνα και να σας ξεγελούν… αλλά υπάρχουν! Μην παραβλέπετε την εφαρμογή του κατάλληλου αντηλιακού, ειδικά όταν χιονίζει, επειδή οι ακτίνες αντανακλούν πάνω στο χιόνι και καταλήγουν στο δέρμα σας. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν έχει συννεφιά, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να έχει επιπτώσεις πάνω σας!

Μυστικά ομορφιάς για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με κρέμες

Το χειμώνα καθόμαστε σε κλειστούς χώρους, εκεί όπου η ατμόσφαιρα γίνεται ξηρή από τη θέρμανση. Για αυτό το λόγο πρέπει να ενυδατώνετε συχνά την επιδερμίδα σας. Ίσως χρειαστεί να αγοράσετε μια πιο βαριά ενυδατική κρέμα που να περιέχει υαλουρονικό οξύ και γλυκερόλη. Παράλληλα, τοποθετήστε στην κρεβατοκάμαρά σας έναν υγραντήρα, ώστε να απομακρύνει την «ξηρότητα» της ατμόσφαιρας.

Προστατεύστε τα χείλη σας από σκασίματα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα κλιματιστικά είναι ικανά να δημιουργήσουν ευαισθησία στα χείλη σας και να σκασίματα. Ακόμα και έρπης μπορεί να εμφανιστεί από το κρύο! Είναι σημαντικό να φροντίσετε, ώστε να προμηθευτείτε με προϊόντα για την προστασία των χειλιών, όπως είναι το βούτυρο κακάο ή το κερί μέλισσας.

Να πίνετε περισσότερο νερό καθημερινά

Η υγρασία είναι απαραίτητη τους κρύους μήνες και η κατανάλωση νερού έχει άμεση σχέση με αυτή! Οι περισσότεροι το χειμώνα πίνουν ζεστά ροφήματα, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της ξηρότητας των χειλιών. Προσπαθήστε να πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού και να εφαρμόζετε ένα ενυδατικό προϊόν στα χείλη σας…

Μυστικά ομορφιάς για τις κρύες ημέρες του χειμώνα!Μην παραμελείτε τα χέρια σας

Όταν νιώθετε τα χέρια σας ξηρά, μπορείτε να τα αλείφετε με λάδι ή αμυγδαλέλαιο πριν από το μπάνιο και να τοποθετείτε κρέμα χεριών! Φροντίστε ώστε να φοράτε ζεστά γάντια το χειμώνα και να κάνετε μασάζ στα χέρια σας, ενώ απλώνετε την κρέμα ενυδάτωσης.

Δώστε ιδιαίτερη βάση στη διατροφή σας

Η όρεξη ανοίγει με το κρύο… και επηρεάζει τον οργανισμό σας. Έχει παρατηρηθεί ότι το ψύχος μειώνει την όρεξη για σαλάτες, λαχανικά και φρούτα! Καλό είναι να αποφεύγετε τέτοιες τάσεις και να προχωρήσετε σε μια υγιεινή διατροφή με θρεπτικές ουσίες, που θα σας προσφέρει υγιή μαλλιά, λαμπερό δέρμα και νύχια χωρίς σπασίματα

 

http://www.flowmagazine.gr

Leave A Response