Τα 10 πιο φωτογραφημένα μέρη του πλανήτη

Τα 10 πιο φωτογραφημένα μέρη του πλανήτη

Υπάρχει μόνο ένας κανόνας που πρέπει να θυμάστε όταν ταξιδεύετε: Εάν δεν έχετε φωτογραφίες από το ταξίδι σας, τότε αυτό δεν συνέβη ποτέ! Μια απόδραση στο Παρίσι χωρίς να «ανεβάσετε» μια φωτογραφία του Πύργου του Άιφελ στα social media είναι ένα λάθος, που δεν συγχωρούν οι σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις.

Ποιες είναι, όμως, οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες για φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο; Η υπηρεσία Sightsmap χρησιμοποιώντας δεδομένα από εφαρμογές, που λειτουργούν μέσω Google ανέδειξε τους κορυφαίους 10 προορισμούς, που έχουν δεχθεί τα περισσότερα φωτογραφικά κλικ!

10. Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Όπως και κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας διαθέτει πολλούς εντυπωσιακούς ναούς. Η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, πήρε το όνομά της από τον πρώτο βασιλιά της χώρας, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, που είναι γνωστή και ως το «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και είναι η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ουγγαρία.

9. Caminito, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Στην όμορφη και τουριστική περιοχή La Boca του Μπουένος Άιρες, το πλακόστρωτο Caminito, που στα ισπανικά σημαίνει «μικρό μονοπάτι» στολίζεται από κτίρια βαμμένα σε έντονα χρώματα, μπροστά από τα οποία καλλιτέχνες πωλούν γκραβούρες και πίνακες ζωγραφικής. Τα πολύχρωμα σπίτια εμπνεύστηκαν από την κουλτούρα του τάνγκο, αλλά και του ποδοσφαίρου!

8. Piazzale Michelangelo, Φλωρεντία, Ιταλία

Η Ιταλία ξεκινά την παρουσία της σε αυτή τη λίστα με την Piazzale Michelangelo στη Φλωρεντία. Το ιδανικό αυτό σημείο δίνει την ευκαιρία στους τουρίστες να απαθανατίσουν το τέλειο πανόραμα αυτής της μαγευτικής πόλης.

7. Hôtel de Paris Monte-Carlo, Μόντε Κάρλο, Μονακό

Ένας αγαπημένος προορισμός πολυτελών διακοπών, το Monte Carlo είναι ένα απίστευτα πλούσιο κομμάτι, του πριγκιπάτου του Μονακό, που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου. Το ξενοδοχείο de Paris Monte-Carlo είναι μόνο ένα από τα πολλά πολυτελή ξενοδοχεία στο Μονακό, αλλά η φήμη του μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, στην εμφάνιση του σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως GoldenEye James Bond και Μαδαγασκάρη 3.

6. Ponte dell’Accademia, Βενετία, Ιταλία

Η Ponte dell’Accademia είναι μία από τις τέσσερις γέφυρες που διασχίζει το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας και για κάποιο λόγο, ένα εξαιρετικά δημοφιλές σημείο, το οποίο οι ταξιδιώτες λατρεύουν να φωτογραφίζουν. Ο λόγος; Ερωτευμένα ζευγάρια τοποθετούν στη γέφυρα λουκέτα, που συμβολίζουν την αθάνατη αγάπη τους.

5. Πύργος Maiden, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Στη νότια είσοδο του στενού του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, μπορείτε να δείτε πραγματικά το μέρος όπου συναντιούνται η ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της πόλης. Το σημείο έχει αναδειχθεί ακόμα περισσότερο με την παρουσία του πύργου Maiden, ενός γραφικού κτίσματος, σε ένα μικρό νησάκι.

4. Moulin Rouge, Παρίσι, Γαλλία

Η Πόλη του Φωτός έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Ο Πύργος του Άιφελ, τα Ηλύσια Πεδία, η Αψίδα του Θριάμβου, η Παναγία των Παρισίων…Κι όμως, το πιο πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο της πόλης είναι το Moulin Rouge, το διάσημο καμπαρέ, που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος τουριστών.

3. Πάρκο Γκουέλ, Βαρκελώνη, Ισπανία

Φιλοξενώντας πολλά ιστορικά ορόσημα, που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης Αντόνι Γκαουντί, το Πάρκο Γκουέλ της Βαρκελώνης με τα ευφάνταστα κτίρια του συνθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αξιοθέατα στη νότια Ευρώπη.

2. Τρινιτά ντέι Μόντι, Ρώμη, Ιταλία

Η ιταλική πρωτεύουσα είναι η δεύτερη πιο φωτογραφημένη περιοχή του κόσμου, σύμφωνα με το Google. Από τις εκατοντάδες των κτιρίων, που είναι αφιερωμένα στην καθολική πίστη, εκείνο που εμφανίζεται στις περισσότερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες είναι η Τρινιτά ντέι Μόντι, μια αναγεννησιακή εκκλησία, χτισμένη σε έναν πρώην αμπελώνα.

1. Μουσείο Guggenheim, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Παραδόξως, το πιο φωτογραφημένο ορόσημο στη Νέα Υόρκη δεν είναι το Άγαλμα της Ελευθερίας, αλλά και το Μουσείο Guggenheim.

 http://www.tifosi.gr

Leave A Response