F1. Πρωταθλητής ο Lewis Hamilton

F1. Πρωταθλητής ο Lewis Hamilton

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Lewis Hamilton πήρε το πρωτάθλημα και μάλιστα στον τελευταίο αγώνα. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατάφερε και έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Ο Rosberg εκτός από την εκκίνηση που έχασε από τον Hamilton είχε να αντιμετωπίσει και πρόβλημα με το μονοθέσιό του και βγήκε εκτός διεκδίκησης. Το μόνο που του είχε απομείνει στο τέλος ήταν να ανέβει στην 5η θέση και να μην τερματίσει ο Hamilton.

Οι πρώτες εικόνες που είδαμε από την τηλεόραση έδειχναν τους Hamilton και Rosberg να χαιρετούν τους μηχανικούς τους παίρνοντας δύναμη για το αγώνα. Κανένας από τους δυο οδηγούς δεν θα έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ και η ομάδα της Mercedes θα κρατούσε χαμηλούς τους όποιους πανηγυρισμούς.

Ο Hamilton έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση περνώντας μπροστά από τον Rosberg με τον Massa να ανεβαίνει στην 3η θέση και τον Button να ανεβαίνει στην 4η. Αρκετά πίσω είχε πέσει ο Bottas (8ος) . Ο πρώτος που μπήκε για αλλαγή ελαστικών ήταν ο Alonso στον 6ο μόλις γύρο. Αμέσως μετά μπήκαν οι Button, Raikkonen και Kvyat με το ενδιαφέρον να εστιάζεται καθαρά στις δυο Mercedes. O Hamilton έχοντας την πρωτοπορία θα επέλεγε πρώτος την στρατηγική.

Ο Hamilton επέλεξε τον 11ο γύρο να μπει μέσα και το στοπ ήταν γρήγορο. Ο Rosberg μπήκε στον επόμενο με την διαφορά τους να παραμένει σταθερή, ενώ την πρωτοπορία του αγώνα είχε πάρει ο Massa. Μπαίνοντας για το δικό του στοπ στον 14ο γύρο βγήκε στην 3η θέση.

Η πρώτη εγκατάλειψη ήρθε στον 17ο γύρο όταν η Toro Rosso του Kvyat έμεινε στην πίστα. Ο Rosberg αντιμετώπισε πρόβλημα και από τα 2.7 δυτερ που ήταν πίσω από τον Hamilton η διαφορά του μεγάλωσε στα 5.7. Σε επανάληψη που είδαμε φάνηκε ότι έχασε τα φρένα και βγήκε εκτός πίστας. Όμως δεν τα είχαμε δει όλα. Υπήρχε πρόβλημα με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας ERS στο μονοθέσιο του Γερμανού, σενάριο που δεν ήθελαν καθόλου να σκέφτονται στην Mercedes.

Ο Massa όμως δεν είχε τέτοιες έννοιες και πέρασε τον Rosberg παίρνοντας την 2η θέση. Στον 29ο γύρο είχαμε την δεύτερη εγκατάλειψη με τον Maldonado να σταματάει στην άκρη της πίστας με το μονοθέσιό του να παίρνει φωτιά. Όμως και ο Hamilton έδειχνε να χάνει ρυθμό. Υπήρχε η αίσθηση ότι για ασφάλεια πιθανώς να έκλεισαν κάποια συστήματα από τον Hamilton. Στον 32ο γύρο ο Hamilton μπήκε όμως για λάστιχα που θα τον έφερναν μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Rosberg μπήκε στον 35ο έχοντας πάρει εντολή ότι θα έπρεπε να κάνει αρκετές κινήσεις χειροκίνητα.

Και ενώ η Mercedes έβγαζε κάποια πολύ ωραία tweet για τον Rosberg στην πίστα ο Γερμανός ρωτούσε σε ποια φάση βρισκόταν για να έχει έστω και μαθηματικές ελπίδες εάν εγκατέλειπε ο Hamilton. Στον 38 από τους 55 γύρους ήταν στην 8η θέση και δεν ήταν ικανοποιητική η απάντηση, από την στιγμή που ήθελε να είναι τουλάχιστον 5ος. «Τι στο δι**λο σημαίνει αυτό;» ρώτησε για να πάρει την απάντηση «Οδήγησε με τέρμα γκάζι , είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις», από τον μηχανικό του.

Ο Rosberg είχε πέσει στην 8η θέση ενώ o Hamilton ήταν στην πρωτοπορία. Η «μάχη» που γινόταν ήταν ανάμεσα στον Hamilton και στον δεύτερο Massa ο οποίος είχε βάλει τα πολύ μαλακά λάστιχα και έπρεπε να κλείσει μια διαφορά 9 δευτερολέπτων σε 8 γύρους. Στο τέλος δεν τα κατάφερε και έτσι στο βάθρο ανέβηκαν οι Hamilton, Massa και Bottas.

 

http://www.gocar.gr

Leave A Response