Έχασε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο 3-2 από την Γιουβέντους.

Έχασε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο 3-2 από την Γιουβέντους.

Μοναδική ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς αν και προηγήθηκε στο Τορίνο της Γιουβέντους 2-1 δέχθηκε δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά και τελικά ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ιταλίας με 3-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο.

Τα γκολ των «μπιανκονέρι» σημείωσαν οι Πίρλο (21΄), Ρομπέρτο (65΄ αυτογκόλ) και Πογκμπά (66΄), ενώ για την πειραϊκή ομάδα που τώρα ισοβαθμεί με την ιταλική ομάδα στη δεύτερη θέση σκόραραν οι Μποτία (24΄) και Εντινγκά (61΄).

Οι δύο ομάδες που έχουν από έξι βαθμούς έχουν να αντιμετωπίζουν πλέον Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάλμε, με τις τέσσερις ομάδες να είναι ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, πραγματοποιώντας μόνο μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι του Γεώργιος Καραϊσκάκης δύο βδομάδες πριν. Συγκεκριμένα ο Αφελάι πήρε τη θέση του Κασάμι στην ενδεκάδα και στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ρομπέρτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου. Ο Εντινγκά ήταν τυο αμυντικό χαφ, με τον Μιλιβόγεβιτς λίγο μπροστά του και τον Μανιάτη στα δεξιά. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μήτρογλου.

Ο Αλέγκρι στον… τελικό της Γιουβέντους “κατέβασε” την ομάδα του με 4-4-2 με ρόμβο. Ο Μπουφόν υπερασπίστηκε την εστία των Ιταλών, με τον Λιχτστάινερ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ασαμόα στο αριστερό και τοους Κελίνι, Μπονούτσι ανάμεσα τους. Ο Πίρλο ήταν το αμυντικό χαφ, με τον Πογκμπά αριστερά, τον Βιδάλ δεξιά και τον Μαρκίσιο πίσω από τους Τέβεζ, Μοράτα.

Η Γιουβέντους ξεκίνησε το παιχνίδι, έτσι όπως το τελείωσε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, έχοντας την κατοχή και πιέζοντας για το γκολ, αλλά αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν πιο διαβασμένος. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ρομπέρτο και περίμεναν την ευκαιρία τους για να φύγουν στην αντεπίθεση. Τα γεμίσματα των γηπεδούχων κυρίως από τα δεξιά, είτε εύκολα, είτε δύσκολα εξουδετερωνόταν από τους παίκτες του Μίτσελ.

Στο 16′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα με τον Μαρκίζιο να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή και τον Ρομπέρτο πετάει την μπάλα σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του Πίρλο ο Αφελάι έφυγε στην αντεπίθεση, ωστόσο επιλογή του δεν ήταν ιδανική. Ο Ολλανδός προτίμησε να σουτάρει από μακριά και δεν δικαιώθηκε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι Ιταλοί από πριν τον αγώνα πόνταραν πολλά στο πρώτο τους 20λεπτο, καθώς πίστευαν πως σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε να πετύχουν ένα γκολ. Το έλεγε ο Μαρκίζιο μετά τη συνέντευξη Τύπου σε συμπατριώτες του και τελικά η επιθυμία του και τα σχέδια του προπονητή του έγινε σχεδόν πραγματικότητα. Στο 21′ ο Πίρλο με φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και μάλιστα γρήγορα. Στο 23′ ο Τσόρι Ντομίνγκεζ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μποτία νίκησε στον αέρα τον Κελίνι και με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μπουφόν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τα στημένα ήταν ο μοναδικός τρόπος και για τις δύο ομάδες να κάνουν ευκαιρία. Η μεν Γιουβέντους γιατί δεν έβρισκε εύκολα χώρους για να μπει στην περιοχή και ο δε ο Ολυμπιακός γιατί δεν μπορούσε να βγάλει εύκολα αντεπιθέσεις. Ετσι λοιπόν στο 29′ ο Πίρλο βρήκε στην περιοχή τον Κελίνι, ο οποίος αστόχησε με το κεφάλι.

Μετά το πρώτο ημίωρο το σκηνικό άλλαξε. Το σύνολο του Αλέγκρι έβρισκε πιο εύκολα χώρους και αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στα πολλά λάθη που έκαναν οι φιλοξενούμενοι στις μεταβιβάσεις τους. Στο 31′ ο Τέβεζ έβγαλε μόνο του τον Μοράτα με τον Ρομπέρτο, ωστόσο ο άσος της Γιουβέντους έστειλε την μπάλα στις διαφημιστικές πινακίδες. Στο 37′ ο Τέβεζ με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 44′ ίδια κατάληξει είχε και το σουτ του Πογκμπά από το ημικύκλιο της περιοχής. Το επιθετικό μονόλογο των Ιταλών “έσπασε” η επικίνδυνη αντεπίθεση του Αφελάι, ο οποίος και πάλι προτίμησε το σουτ από την πάσα, σπαταλώντας την ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τέβεζ προσπαθούσε να πάρει περισσότερες φάσεις πάνω του και στο 56′ με δική του ατομική προσπάθεια έβγαλε τον Βιδάλ σε θέση βολής από δεξιά. Ο Αμπιντάλ με προβολή έκοψε το σουτ του αντιπάλου του και ο Ρομπέρτο με τα ακροδάχτυλα κατάφερε να διώξει πριν ο παίκτης της Γιουβέντους απειλήσει και πάλι με το κεφάλι. Ο Αέγκρι θέλησε να τονώσει την επίθεση του και στο 58′ έβαλε τον Γιορέντε στη θέση του Μοράτα, αλλά αυτός που κατάφερε πρώτος να σκοράρει ήταν ο Ολυμπιακός.

Οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν με μακρινά σουτ τον Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς και Τσόρι Ντομίνγκεζ, πριν καταφέρει στο 60′ ο Εντινγκά να “παγώσει” το γήεδο της Γιουβέντους. Ο άσος του Ολυμπιακού με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπουφόν, δίνοντας το ρυθμό για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού και μέσα σε δύο λεπτά από κόντρες και καραμπόλες δέχθηκε ισάριθμα τέρματα. Η αρχή έγινε στο 65′ με τον Πίρλο να βγάζει τη σέντρα, ο Μποτία να παίρνει την κεφαλιά, και την μπάλα να χτυπά στο κεφάλι το Γιορέντε, στο δοκάρι και στα πόδια του Ρομπέρτο πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας. Στο επόμενο λεπτό ο Πογκμπά προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Τέβεζ που έκανε την κίνηση, ο Μποτία έκοψε την πάσα, αλλά η μπάλα στρόθηκε και πάλι στον άσο της Γιουβέντους ο οποίος με σουτ έκανε το 3-2, ολοκληρώνοντας την ανατροπή του σκορ.

Ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τον Φουστέρ και στον Κασάμι στη θέση των Εντινγκά και Ντομίνγκες αντίστοιχα, προκειμένου να φρεσκάρει τη μεσαία του γραμμή και να πιέσει πιο ψηλά. Ο Ολυμπιακός ανέβασε τις γραμμές του πιο ψηλά και προσπάθησε να αγχώσει την άμυνα της Γιουβέντους. Το κατάφερε στο 77′ ο Ελαμπντελαουί, ο οποίος πέρασε εκπληκτικά ανάμεσα από Ασαμόα, Πογκμπά, επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπουφόν.

Η είσοδος του Διαμαντάκου στη θέση του Μανιάτη έδειξε τις προθέσεις του Ισπανού τεχνικού που ήθελε την ισοφάριση. Οι πρωταθλητές Ελλάδος βγήκαν μπροστά έδωσαν χώρους πίσω και η Γιουβέντους προσπάθησε να τους εκμεταλλευτεί αρχικά με τον Γιορέντε και τον Τέβεζ στο 85′ και στη συνέχεια με τον Λιχτστάινερ στο 88.

Στις καθυστερήσεις η Γιουβέντους θα μπορούσε να είχε πάρει τη διαφορά των δύο τερμάτων που αναζητούσε εκτός της νίκης. Ο Τέβεζ κέρδισε το πέναλτι, όμως ο Ρομπέρτο είχε σύμμαχο του το δοκάρι αυτή τη φορά και με εκπληκτική εκτίναξη απόκρουσε το σουτ του Βιδάλ από την άσπρη βούλα, με την μπάλα να χτυπά και στο οριζόντιο πριν απομακρυνθεί.

Το 3-2 τελικά έμεινε μέχρι το τέλος και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς, ενώ τρεις περισσότερους έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης και τρεις λιγότερους η Μάλμε.

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ασαμόα (83′ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (70′ Παντοΐν), Μοράτα (58′ Γιορέντε), Τέβες

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά (78′ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (83′ Διαμαντάκος), Ντομίνγκες (71′ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου

 

http://www.e-typos.com

Leave A Response