GP Ιαπωνίας. Σοβαρός τραυματισμός του Bianchi

GP Ιαπωνίας. Σοβαρός τραυματισμός του Bianchi

O Lewis Ηamilton κέρδισε τον επεισοδιακό αγώνα στην Ιαπωνία και ξέφυγε με 10 βαθμούς στο   πρωτάθλημα των οδηγών, με τους Nico Rosberg και Sebastian Vettel να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο αγώνας διακόπηκε λίγο πριν ολοκληρωθεί με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας μετά από ένα πολύ άσχημο ατύχημα που είχε ο Jules Bianchi.

Ο Γάλλος έπεσε με το μονοθέσιό του πάνω στο γερανοφόρο που είχε μπει στην πίστα για να απομακρύνει το μονοθέσιο του Adrian Sutil, ενώ δεν είχε προλάβει ακόμη να μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Οι ιθύνοντες της Μarussia είπαν πως ο Βianchi δεν απαντούσε στην ενδοσυνεννόηση μετά το ατύχημα και αυτό εντείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία όλων σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο Bianchi μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες γύρω από την πίστα δεν επέτρεπαν τη μεταφορά του με ελικόπτερο, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Η ανησυχία για την τύχη του Γάλλου πιλότου της Marussia ήταν έντονη και οι νικητές δεν πανηγύρισαν στο βάθρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Lewis Hamilton αποδείχθηκε ταχύτερος όλων και κέρδισε δίκαια. Η βροχή έκανε δύσκολη τη δουλειά όλων με τους οδηγούς να βρίσκουν την πίστα πλημμυρισμένη την ώρα της εκκίνησης. Τα μονοθέσια ξεκίνησαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας αλλά σύντομα βγήκε κόκκινη σημαία λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών.

Λίγο αργότερα όταν κόπασε η βροχή ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας με τον Fernando Alonso να μην κάνει ούτε ένα γύρο και να εγκαταλείπει λόγω βλάβης της Ferrari. Με την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, οι δύο Mercedes έφυγαν αμέσως μπροστά, φτιάχνοντας μεγάλη διαφορά από τις Williams που ακολουθούσαν.

Ο Jenson Button ήταν ο πρώτος που μπήκε να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά και ακολούθησαν σχεδόν όλοι. Κάπως έτσι ο Βρετανός οδηγός της McLaren βρέθηκε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου πιτ-στοπ στην 3η θέση, αλλά οι Mercedes για μια ακόμη φορά ήταν άπιαστες.

Την ίδια στιγμή εξαιρετική εμφάνιση έκαναν οι δύο Red Bull που είχαν επιλέξει βρόχινο set-up. Έτσι, οι Vettel και Ricciardo μέσα στους πρώτους γύρους πέρασαν εύκολα τους Massa και Bottas για να ανέβουν στην 4η και 5η θέση.

Στα μισά του αγώνα ήταν σαφές πως ο Hamilton ήταν ταχύτερος από τον Rosberg και πέρασε εμπρός με τον Button να ακολουθεί στην 3η θέση καταδιωκόμενος από τις Red Bull. Ακολουθούσαν οι Bottas, Massa, Hulkenberg, Gutierrez και Kvyat.

Όταν έκανε ξανά την εμφάνισή της η βροχή και με τους πιλότους και τις ομάδες να έχουν ακολουθήσει διαφορετικές στρατηγικές, ο Lewis Hamilton με τα φρέσκα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν με διαφορά ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα και άνοιγε συνεχώς τη διαφορά από τον Rosberg. Ο Vettel είχε περάσει τρίτος και ο Daniel Ricciardo ύστερα από πολλή προσπάθεια κατάφερε να περάσει τον Jenson Button για την 4η θέση στον αγώνα.

Η McLaren πήρε το ρίσκο και κάλεσε τους οδηγούς της για βρόχινα ελαστικά, λίγο πριν από τη στιγμή που στην πίστα βγήκε ξανά το αυτοκίνητο ασφαλείας, μετά την έξοδο του Adrian Sutil και την πρόσκρουση του μονοθεσίου της Sauber στις μπαριέρες, αλλά και την έξοδο του Jules Bianchi στο ίδιο σημείο.

Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διακόπηκε καθώς ο Bianchi μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και δεν υπήρχαν νέα για την κατάστασή του. Με 8 γύρους να απομένουν η διακοπή ήταν οριστική και έτσι νικητής ανακηρύχθηκε ο Lewis Hamilton, με τον Nico Rosberg στη 2η θέση και τον Sebastian Vettel στην 3η. Ακολούθησαν οι Daniel Ricciardo, Jenson Button, Baltteri Bottas, Felipe Massa, Nico Hulkenberg, Jean-Eric Vergne και Sergio Perez.

1 Lewis Hamilton /Mercedes 1h51m43.021s

2 Nico Rosberg /Mercedes 1h51m52.201s  9.180s

3 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1h52m12.143s  29.122s

4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1h52m21.839s  38.818s

5 Jenson Button McLaren/Mercedes 1h52m50.571s  1m07.550s

6 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1h53m36.794s  1m53.773s

7 Felipe Massa Williams/Mercedes 1h53m38.147s  1m55.126s

8 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1h53m38.969s  1m55.948s

9 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1h53m50.659s  2m07.638s

10 Sergio Perez Force India/Mercedes  1 γύρος

11 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault  1 γύρος

12 Kimi Raikkonen /Ferrari

13 Esteban Gutierrez /Sauber Ferrari  1 γύρος

14 Kevin Magnussen/ McLaren/Mercedes  1 γύρος

15 Romain Grosjean /Lotus Renault  1 γύρος

16 Pastor Maldonado /Lotus Renault  1 γύρος

17 Marcus Ericsson /Caterham Renault  1 γύρος

18 Max Chilton Marussia /Ferrari  1 γύρος

19 Kamui Kobayashi Caterham/Renault  1 γύρος

20 Jules Bianchi Marussia /Ferrari  εγκατέλειψε

21 Adrian Sutil Sauber/ Ferrari  εγκατέλειψε

Fernando Alonso/ Ferrari  εγκατέλειψε

 

http://www.newsit.gr

Leave A Response