Πως θα βγεις αδύνατη στην παραλία στο παρά 5′?

Πως θα βγεις αδύνατη στην παραλία στο παρά 5′?

Έχουμε μικρά, αλλά θαυματουργά μυστικά, για να πέσεις σε πόντους μέχρι να πεις summer! Τα πιο hot tips διατροφής για αδυνάτισμα κυριολεκτικά στο photo finish.
Επιχείρηση αυξημένοι μύες…

«Αφού ξόδεψες το χρόνο να περνας καλά μέχρι σήμερα, τώρα θέλεις να σιγουρευτείς ότι τα κιλά που πιθανότατα πήρες δεν θα σου μείνουν. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν αυξήσεις τη μυική σου μάζα, τότε θα έχεις γρήγορη απώλεια σωματικού βάρους και σωματικού λίπους» εξηγεί ο διαιτολόγος…

Για να γίνει αυτό πρέπει όπως πολύ καλά ξέρεις να …κινηθείς.  ξεκουνηθείς και λιγάκι. Λίγο περπάτημα, λίγο κολύμπι, λίγο τρέξιμο…ε;

Τι πρέπει να φας για να τονώσεις τους μύες σου
Για να καταφέρεις να βγεις νικήτρια απέναντι στο σωματικό λίπος και τα παραπάνω κιλά, θα πρέπει οι μύες σου να πάρουν φωτιά, δηλαδή να λαμβάνουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που τους βοηθούν να τροφοδοτούνται, αλλά και να λειτουργούν σωστά.

1. Πες ΝΑΙ στις άπαχες πρωτεΐνες

Η πρωτεΐνη είναι η αγαπημένη τροφή του μυικού σου συστήματος και αυτή που το κάνει πιο δυνατό. Όσο δυναμώνει το μυικό σου σύστημα, τόσο αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού, που σημαίνει πως εσύ χάνεις βάρος και πόντους.

Άπαχες πρωτεΐνες θα απολαύσεις στο λευκό κρέας – κοτόπουλο ή γαλοπούλα – αλλά και στα μανιτάρια που προσφέρουν πρωτεΐνης υψηλής διατροφικής αξίας χωρίς σχεδόν καθόλου λιπαρά.

2. Αναζήτησε το κάλιο στα τρόφιμα
Το κάλιο (potassium) είναι βασικό στοιχείο για να αποφύγουμε κράμπες των μυών αλλά και την αδυναμία. Και αυτό σε συνδυασμό με εξάσκηση, που μπορεί να είναι από απλό περπάτημα, μέχρι κολύμπι, ποδήλατο ή γυμναστική μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανταπόκριση του οργανισμού στην καύση θερμίδων.

Που θα βρεις όμως το κάλιο; Στις μπανάνες που ευτυχώς υπάρχουν στα ράφια όλο το χρόνο, αλλά και στα αποξηραμένα βερίκοκα.

3. Ψάξε για τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά
Το είπαμε… για να κάνεις το θαύμα λίγο πριν το photo finish, πρέπει να τονώσεις τους μύες. Για να βοηθήσεις λοιπόν το σώμα σου να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά σε πρωτεϊνες για τους μύες, χρειάζεσαι τρόφιμα πλούσια σε Omega 3 λιπαρά οξέα.

Που θα βρεις τα καλά λιπαρά Ω3; Πολύ καλή πηγή Ω3 λιπαρών είναι ο γαύρος, η σαρδέλα (ιδιαίτερα αν καταναλώνεται με το κόκκαλο) και τα καρύδια.

4. Φρόντισε να προσφέρεις στον οργανισμό σου μαγνήσιο
Άλλο ένα θρεπτικό συστατικό που αγαπά την υγεία και την ευρρωστία του σώματος! «Ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο για την διατήρηση της υγείας των μυών, το μαγνήσιο (magnesium)» εξηγεί ο διαιτολόγος.

Που θα το  ξετρυπώσεις; Πλούσιοι σε μαγνήσιο είναι οι ηλιόσποροι και το σπανάκι

5. Πρόσφερε στον εαυτό σου πολύτιμο ασβέστιο
Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς το ασβέστιο. Είναι το νούμερο ένα συστατικό που θα κάνει τους μύες να συσπώνται να κινούνται με αρμονία και έτσι να καίνε για εσένα θερμίδες.

Ποιες τροφές θα στο προσφέρουν; Το γάλα με χαμηλά λιπαρά, τα αμύγδαλα και τα κίτρινα ελληνικά τυριά όπως το κασέρι και η γραβιέρα.

http://www.iator.gr/

Leave A Response