Η Αργεντινή πέρασε στον τελικό νικώντας την Ολλανδία στα πέναλτι.

Η Αργεντινή πέρασε στον τελικό νικώντας την Ολλανδία στα πέναλτι.

Στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή κόντρα στη Γερμανία
Ζουν το όνειρό τους μέσα στη χώρα του πιο μισητού αντιπάλου τους. Η Αργεντινή βασανίστηκε απέναντι στους Ολλανδούς, έμεινε στο 0-0 και στην παράταση, όμως στα πέναλτι σήκωσε το βάρος και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ!

Ήρωας ο Ρομέρο για την «αλμπισελέστε», που έπιασε δύο πέναλτι, οδηγώντας τους συμπαίκτες του και τον Σαμπέγια στο Μαρακανά, όπου θα συναντήσουν την ερχόμενη Κυριακή την Γερμανία, επιστρέφοντας σε τελικό έπειτα από το 1990

Νεύρα και δυνατές μονομαχίες ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της κανονικής διάρκειας. Στο πρώτο ημίχρονο η Αργεντινή είχε το πάνω χέρι, ενώ στο δεύτερο οι Ολλανδοί έγιναν το αφεντικό, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Έτσι, το ματς έμεινε μοιραία στο 0-0.

Στην παράταση οι «οράνιε» είχαν τον έλεγχο στο πρώτο τέταρτο, όμως και πάλι δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο για να ενοχλήσουν τον Ρομέρο. Στο δεύτερο 15ο λεπτο, ο ρυθμός χάθηκε λόγω της εξάντλησης που υπήρχε, ενώ ο Παλάσιο δεν κατάφερε στο 115’ να λυτρώσει την ομάδα του Σαμπέγια.

Το ματς:

Πολύ προσεκτικό ήταν το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο ματς. Οι δύο προπονητές προτίμησαν να πάνε σε οργανωμένες επιθέσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια της άμυνάς τους. Η κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά εναλλασσόταν, ωστόσο, η Αργεντινή έδειξε κάπως πιο φρέσκια με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ρήγματα από τα άκρα. Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους ενώ είχαν δώσει χώρο, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και εξουδετέρωσαν εύκολα τις προσπάθειες των αντιπάλων.

Η «αλμπισελέστε» πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των «οράνιε». Ο τραυματισμός του Μασεράνο αλλά και κάποιες προσπάθειες του Σνάιντερ πάγωσαν τον ρυθμό και αυτό βοήθησε την ομάδα του Φαν Χάαλ να ανεβάσει τις γραμμές τις μετά από αρκετή ώρα. Στα τελευταία λεπτά οι Ολλανδοί κυκλοφόρησαν τη μπάλα και το ημίχρονο έληξε το 0-0 να παραμένει, χωρίς κάποια καθαρή ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ιδιαίτερα συντηρητικά μπήκαν και στο δεύτερο 45ο λεπτο οι δύο ομάδες. Η κούραση των παικτών δημιούργησε περισσότερους χώρους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και έτσι οι μεσοεπιθετικοί είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν πιο πολλά μέτρα με την μπάλα στα πόδια τους. Ωστόσο, οι πολυπρόσωπες άμυνες δεν έδωσαν την ευκαιρία σε κανέναν παίκτη να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Πάντως, η είσοδος του Γιάνμαατ και η μετακίνηση του Κάουτ στα αριστερά βοήθησαν τους Ολλανδούς που είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά.

Η δυνατή βροχή στην «Αρένα Κορίνθιανς» έκανε ακόμη δυσκολότερη τη δουλειά των ποδοσφαιριστών, ενώ με το πέρασμα των λεπτών τα δυνατά μαρκαρίσματα κυριαρχούσαν στο ματς, που δεν είχε ρυθμό. Οι «οράνιε» κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά, δείχνοντας πιο ψύχραιμοι. Η ομάδα του Φαν Χάαλλ κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει στο φινάλε όμως ο Μασεράνο στο 90+1’ με τάκλιν «χειρουργείο» πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα του Ρόμπεν, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Ίδια εικόνα στο πρώτο τέταρτο της παράτασης. Οι Ολλανδοί διατήρησαν τα ηνία, κυκλοφόρησαν με υπομονή τη μπάλα και περιόρισαν στο μισό του γηπέδου τους παίκτες του Σαμπέγια. Η αλλαγή του Χούντελαρ δεν δούλεψε για την ομάδα του Φααν Χάαλ, που δεν μπόρεσε να απειλήσει την Αργεντινή, που περίμενε στην αντεπίθεση για τη ζημιά χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο δεύτερο 15 λεπτο, οι 22 ποδοσφαιριστές έδειξαν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις και το ματς έχασε κάθε ίχνος ρυθμού. Στο φινάλε η «αλμπισελέστε» πήρε την κατοχή, όμως ο Παλάσιο στο 115’ πέταξε στα σκουπίδια την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι (46’ Γιάνμαατ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Κάουτ, Μπλίντ, Ντε Γιονγκ (62’ Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96’ Χούντελαρ)

Στον πάγκο: Κρουλ, Φορμ, Ντε Γκουζμάν, Φέρχεχ, Φέλτμαν, Κονγκολό, Λενς, Φερ, Ντεπάι

Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ρόχο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες (82’ Παλάσιο), Λαβέτσι (100’ Ροντρίγκεζ), Μέσι , Ιγκουαΐν (82’ Αγκουέρο)

Στον πάγκο: Οριόν, Αντούχαρ, Καμπανιάρο, Γκάγκο, Φερνάντεζ, Φερνάντεζ, , Άλβαρεζ, Μπασάντα

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: Αρένα Κορίνθιανς

 

http://www.newsbeast.gr

Leave A Response