Ακτή Ελεφαντοστού- Ιαπωνία 2-1

Ακτή Ελεφαντοστού- Ιαπωνία 2-1

Σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Ιαπωνίας
Δύσκολα γίνονται πλέον τα πράγματα για την Εθνική Ελλάδας και την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ύστερα από την βαριά ήττα (3-0) από την Κολομβία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ακτή Ελεφαντοστού κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-1 της Ιαπωνίας στο άλλο παιχνίδι του γ’ ομίλου της διοργάνωσης.

Οι Ιάπωνες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Χόντα στο 16’ της αναμέτρησης, αλλά μετά το πρώτο μισάωρο οι Ιβοριανοί ήταν καλύτεροι και από το 60’, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κατάφεραν να κάνουν τη σπουδαία (για εκείνους και όχι για… εμάς) ανατροπή.

Με την είσοδο του ηγέτη της ομάδας οι Αφρικανοί πήραν περισσότερο τα «πάνω» τους, κάτι που απέκτησε ουσία μέσα σε δύο λεπτά, αφού από δύο σέντρες του Οριέ (στο 64’ και στο 66’) ο Μπονί και ο Ζερβίνιο βρήκαν τον τρόπο προς τα αντίπαλα δίχτυα και πήραν το πρώτο τους «τρίποντο» στο Μουντιάλ της Βραζιλία.

Οι συνθέσεις

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά (75′ Τζακπά), Τιοτέ, Σερέ Ντι (62′ Ντρογκμπά), Γιαγιά Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό, Μπονί (78′ Για Κονάν).

Ιαπωνία: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54′ Έντο), Χόντα, Οκαζάκι, Καγκάουα (86′ Κακιτάνι), Οσάκο (68′ Οκούμπο).

Η βαθμολογία του γ’ ομίλου

Θέση Ομάδα (Διαφορά Τερμάτων) Βαθμοί

1) Κολομβία (3-0) 3
2) Ακτή Ελεφαντοστού (2-1) 3
3) Ιαπωνία (1-2) 0
4) Ελλάδα (0-3) 0

 

http://www.sport-fm.gr

Leave A Response