Β. Δήμος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Β. Δήμος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Τη φωνή των Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις της Θεσσαλονίκης προσπαθεί να δυναμώσει με την υποψηφιότητα του για το Δήμο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Θεσσαλονίκης, Μέλος Γ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Εκπαιδευτικός Βασίλειος Δήμος.

Με το συνδυασμό ΕΝΤΑΞΕΙ του Σταύρου Καλαφάτη για το Δήμο Θεσσαλονίκης κατεβαίνει υποψήφιος για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Δήμος.
Ο Βασίλης Δήμος γεννήθηκε το 1969 σε χωριό της Άρτας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων κι εργάστηκε ως δάσκαλος. Από το 1999 συμμετέχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Θεσσαλονίκης αλλά και σε διάφορους φορείς και σωματεία Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιων Παθήσεων.
Συγκεκριμένα έχει διατελέσει και διατελεί
• Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Θεσσαλονίκης,
• Μέλος Γενικού Συμβουλίου Εθνικής Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ),
• Ιδρυτικό Μέλος και Ταμίας Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπάνιων Αναιμιών (EORA),
• Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ)
• Τακτικός Μέλος της Επιτροπής για τη Μεσογειακή Αναιμία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ),
• Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ),
• Υπεύθυνος Συντονισμού Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου ΜΑ Θεσσαλονίκης

Ο κ. Δήμος παλεύει για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για την πρόσβαση τους στη φαρμακευτική περίθαλψη, για τη λειτουργία σύγχρονων Μονάδων Νοσηλείας, τη χορήγηση επιδομάτων, την εκπαίδευση, την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την ένταξή τους σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής.
«Αγωνίζομαι για έναν Δήμο που μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες, για όλα όσα δικαιούνται και αξίζουν οι άνθρωποι με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για μια Θεσσαλονίκη που πρέπει να είναι ΕΝΤΑΞΕΙ για όλους στην πράξη», δηλώνει ο κ. Δήμος.

Leave A Response