Το 1-2 έκανε η Mercedes στο G.P.της Βαρκελώνης

Το 1-2 έκανε η Mercedes στο G.P.της Βαρκελώνης

Αλλο ένα 1-2 για τη Mercedes στην Ισπανία, με τον Hamilton να παίρνει την 4η φετινή του νίκη και να αποκτά προβάδισμα στην υπόθεση Τίτλος. Μονάχα 4 ακόμα οδηγοί κατάφεραν να τερματίσουν στον ίδιο γύρο με τις 2 Mercedes!

Υπόθεση για δύο ήταν άλλο ένα GP, καθώς το σκηνικό της μάχης στην Ισπανία περιελάμβανε μονάχα δύο μονοθέσια, αυτά της Mercedes, τα οποία έκαναν το 4ο στη σειρά 1-2. O Hamilton εκκίνησε 1ος και τερμάτισε 1ος, επικρατώντας με μικρή διαφορά (0.6 δλ.) επί του ομόσταυλού του Rosberg. Ενδεικτικό της διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη Mercedes και τις άλλες ομάδες είναι πως μονάχα οι επόμενοι 4 πιλότοι τερμάτισαν στον ίδιο γύρο με το δίδυμο των πρωταγωνιστών, ενώ ο 3ος Ricciardo είχε διαφορά από τον Hamilton 49 δλ.! Aξια μνείας είναι η επίδοση του Vettel, ο οποίος αν και ξεκίνησε 15ος (λόγω ποινής, καθώς στις κατατακτήριες ήταν 10ος), κατάφερε να αναρριχηθεί στην 4η θέση.

Η εκκίνηση δεν έκρυβε δράματα, καθώς οι δύο πιλότοι της Mercedes ξεκίνησαν καλά, διατηρώντας τις θέσεις τους από τις κατατακτήριες. Πολύ καλά τα πήγε και ο Bottas, ο οποίος «έκλεψε» την 3η θέση από τον Ricciardo. Οι Grosjean, Raikkonen, Alonso και Massa δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Χαμένος ήταν ο Button που απώλεσε κάμποσες θέσεις, ενώ οι ουραγοί Maldonado και Ericsson είχαν μια μικρή επαφή, που είχε ως αποτέλεσμα την ποινή των 5 δλ. στον 1ο.

Στον 13ο γύρο, πρώτος στα pit μπήκε ο Vettel, για να βάλει σκληρά ελαστικά, κάτι που δεν προτίμησαν οι περισσότερες ομάδες, οι οποίες παρέμειναν με τη μεσαία γόμα. Ενδιαφέρον είναι πως η Mercedes επέλεξε τα σκληρά ελαστικά μόνο για τον Rosberg, εφαρμόζοντας διαφορετική στρατηγική για τους δύο πιλότους της.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των pit stop κερδισμένοι ήταν οι δύο πιλότοι της Red Bull, με τον Ricciardo να ανακτά από τον Bottas την 3η θέση και τον Vettel να πλασάρεται στην δεκάδα (9ος). Στον ιταλικό «εμφύλιο», η Ferrari του 6ου Raikkonen διατηρήθηκε μπροστά από αυτήν του 7ου Alonso, με τη διαφορά τους να ανοίγει. Στη συνέχεια, ο Kimi προσπέρασε τον Grosjean στην 5η θέση, κάτι που επανέλαβε και ο Alonso στον επόμενο γύρο.

Ο Sebastian Vettel μπήκε ξανά πρώτος στα pit stop στον 34ο γύρο, με την ομάδα του να επιλέγει αυτήν τη φορά μεσαία ελαστικά. Ένας ένας ακολούθησαν όσοι πιλότοι είχαν τη στρατηγική των τριών pit stop. Ο Γερμανός της Red Bull ξεκίνησε να κερδίζει θέσεις, προσπερνώντας αρκετά εύκολα τους Massa και Kvyat.

Στον 44ο γύρο ήρθε η ώρα για το 2ο και τελευταίο pit stop του Hamilton, ο οποίος επέλεξε τη σκληρή γόμα, ενώ δύο γύρους μετά μπήκε και ο Rosberg για να βάλει τη μεσαία. Ο τελευταίος –και με τη βοήθεια των ελαστικών- άρχισε να πλησιάζει τον Βρετανό, δίνοντάς μας υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό φινάλε. Στον 53ο γύρο, στα pit μπήκε για 3η φορά ο Vettel και έναν γύρο μετά ήταν η σειρά του Alonso. Από τη μάχη των μηχανικών κερδισμένος βγήκε ο Vettel, ο οποίος επέστρεψε στην πίστα μπροστά από τον Ισπανό της Ferrari, παίρνοντας την 6η θέση. Με τα καινούργια του λάστιχα, ο πιλότος της Red Bull πέρασε εύκολα τον Raikkonen, για να ανέβει στην 5η θέση, κάτι που επανέλαβε και ο Alonso. Λίγους γύρους πριν το φινάλε, ο Vettel πέρασε και τον Bottas, για να καταλάβει τελικά την 4η θέση.

Στην «εμφύλια» μάχη της κορυφής, ο Hamilton ένιωθε την καυτή ανάσα του Rosberg στο σβέρκο του, καθώς ο τελευταίος κατάφερε να εξαλείψει τη διαφορά και να βρίσκεται κολλημένος πίσω από τον Βρετανό. Ο Hamilton, όμως, κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και να πανηγυρίσει την 4η φετινή του νίκη σε 5 αγώνες, παίρνοντας έτσι «κεφάλι» στη μάχη του Τίτλου Οδηγών. Ο επόμενος αγώνας είναι το GP του Μονακό στις 22-25 Μαΐου.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του GP Ισπανίας έχουν ως εξής:
1 Lewis Hamilton, Mercedes, 1:41:05.155
2 Nico Rosberg, Mercedes, +0.6 δλ.
3 Daniel Ricciardo, Red Bull Racing-Renault, +49.0 δλ.
4 Sebastian Vettel, Red Bull Racing-Renault, +76.7 δλ.
5 Valtteri Bottas, Williams-Mercedes, +79.2 δλ.
6 Fernando Alonso, Ferrari, +87.7 δλ.
7 Kimi Räikkönen, Ferrari, +1 Lap
8 Romain Grosjean, Lotus-Renault, +1 Lap
9 Sergio Perez, Force India-Mercedes, +1 Lap
10 Nico Hulkenberg, Force India-Mercedes, +1 Lap
11 Jenson Button, McLaren-Mercedes, +1 Lap
12 Kevin Magnussen, McLaren-Mercedes, +1 Lap
13 Felipe Massa, Williams-Mercedes, +1 Lap
14 Daniil Kvyat, STR-Renault, +1 Lap
15 Pastor Maldonado, Lotus-Renault, +1 Lap
16 Esteban Gutierrez, Sauber-Ferrari, +1 Lap
17 Adrian Sutil, Sauber-Ferrari, +1 Lap
18 Jules Bianchi, Marussia-Ferrari, +2 Laps
19 Max Chilton, Marussia-Ferrari, +2 Laps
20 Marcus Ericsson, Caterham-Renault+2 Laps

Η βαθμολογία στο Πρωτάθλημα Οδηγών διαμορφώνεται ως εξής (εμφανίζονται οι οδηγοί που έχουν κερδίσει βαθμούς):
1 Lewis Hamilton, Mercedes, 100
2 Nico Rosberg, Mercedes, 97
3 Fernando Alonso, Ferrari, 49
4 Sebastian Vettel, Red Bull Racing-Renault, 45
5 Daniel Ricciardo, Red Bull Racing-Renault, 39
6 Nico Hulkenberg, Force India-Mercedes, 37
7 Valtteri Bottas, Williams-Mercedes, 34
8 Jenson Button, McLaren-Mercedes, 23
9 Kevin Magnussen, McLaren-Mercedes, 20
10 Sergio Perez, Force India-Mercedes, 20
11 Kimi Räikkönen, Ferrari, 17
12 Felipe Massa, Williams-Mercedes, 12
13 Romain Grosjean, Lotus-Renault, 4
14 Jean-Eric Vergne, STR-Renault, 4
15 Daniil Kvyat, STR-Renault, 4

Η βαθμολογία στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών έχει ως εξής (εμφανίζονται οι ομάδες που έχουν κερδίσει βαθμούς):
1 Mercedes, 197
2 Red Bull Racing-Renault, 84
3 Ferrari, 66
4 Force India-Mercedes, 57
5 Williams-Mercedes, 46
6 McLaren-Mercedes, 43
7 STR-Renault, 8
8 Lotus-Renault, 4

 

http://www.autotriti.gr

Leave A Response