Κυριάρχησαν Mercedes και Χάμιλτον στο Μπαχρέιν

Κυριάρχησαν Mercedes και Χάμιλτον στο Μπαχρέιν

Για πρώτη φορά το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, που ήταν το 900ό στην ιστορία της Formula1, διεξήχθη υπό το φως των προβολέων, η Mercedes κυριάρχησε και πάλι στην πίστα του Σακχίρ, όμως οι μάχες ήταν πολλές, ακόμα και για την πρώτη θέση, αλλά και για την είσοδο στη δεκάδα.

Ο Λιούις Χάμιλτον έφυγε καλά στην εκκίνηση, πέρασε μπροστά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, όμως το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο Γερμανός, ακόμα και με διαφορετική στρατηγική, πάλεψε με… νύχια και με δόντια, προσπάθησε να περάσει τον ομόσταυλό του, τα κατάφερε δύο φορές, αλλά στο φινάλε έμεινε με τη δεύτερη θέση, ύστερα από έναν εκπληκτικό αγώνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Mercedes έκανε το 1-2, αφού καμία άλλη ομάδα δεν μπορούσε να πιάσει τον ρυθμό της. Από εκεί και πέρα, λοιπόν, ο Σέρχιο Πέρεζ έδωσε κι αυτός τις δικές τους μάχες και με το πέσιμο της καρό σημαίας συμπλήρωσε το βάθρο, με ένα… τρένο μονοθεσίων να τον ακολουθούν, καθώς πίσω του ήταν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Ferrari των Φερνάντο Αλόνσο, Κίμι Ραϊκόνεν, με τους δύο πιλότους της Scuderia να έχουν υποτονική απόδοση και να πέφτουν θύματα προσπεράσεων σε αρκετές περιπτώσεις. Τέλος, εγκατέλειψαν οι Τζένσον Μπάτον, Κέβιν Μάγκνουσεν, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Μάρκους Έρικσον, Ζαν Ερίκ Βερν και Άντριαν Σούτιλ.

Όσον αφορά τον Γκουτιέρεζ, πλήρωσε την επιθετικότητα του Παστόρ Μαλντονάντο. Ο πιλότος από τη Βενεζουέλα είχε επαφή με τον Μεξικανό στην πρώτη στροφή, με το μονοθέσιό του να φέρνει τούμπα και να… προσγειώνεται εκτός πίστας, κάτι που έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στο σιρκουί για πέντε γύρους και μείωσε τις διαφορές.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον πλησίασε τον Ρόσμπεργκ στους 11 βαθμούς (61 εναντίον 50), ενώ ο Χούλκενμπεργκ πέρασε στην τρίτη θέση με 28. Στους κατασκευαστές η Mercedes έπιασε τους 111, με τις Force India (44) και McLaren (43) να ακολουθούν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ρόσμπεργκ Mercedes +1.0

Πέρεζ Force India +24.0

Ρικιάρντο Red Bull +24.4

Χούλκενμπεργκ Force India +28.6

Φέτελ Red Bull +29.8

Μάσα Williams +31.2

Μπότας Williams +31.8

Αλόνσο Ferrari +32.5

Ραϊκόνεν Ferrari +33.4

Κβιάτ Toro Rosso +41.3

Γκροζάν Lotus +43.1

Τσίλτον Marussia +59.9

Μαλντονάντο Lotus +62.8

Κομπαγιάσι Caterham +87.9

Μπιανσί Marussia +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Μπάτον McLaren 55ο γύρο

Μάγκνουσεν McLaren 40ό γύρο

Γκουτιέρεζ Sauber 39ο γύρο

Έρικσον Caterham 33ο γύρο

Βερν Toro Rosso 18ο γύρο

Σούτιλ Sauber 17ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 61

Χάμιλτον 50

Χούλκενμπεργκ 28

Αλόνσο 26

Μπάτον 23

Φέτελ 23

Μάγκνουσεν 20

Μπότας 18

Πέρεζ 16

Ρικιάρντο 12

Μάσα 12

Ραϊκόνεν 7

Βερν 4

Κβιάτ 3

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 111

Force India 44

McLaren 43

Red Bull 35

Ferrari 33

Williams 30

Toro Rosso 7

Lotus 0

Sauber 0

Marussia 0

Caterham 0

http://www.gazzetta.gr

Leave A Response