Αντιγήρανση

Αντιγήρανση

Οι ινοβλάστες είναι τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, απαραίτητες για τη στήριξη και την ελαστικότητά του. Με την πάροδο του χρόνου γερνάνε και υπολειτουργούν με αποτέλεσμα τη σταδιακή γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης. Επίσης, η αθροιστική χρόνια επίδραση του ήλιου στο δέρμα επιταχύνει τη βιολογική γήρανση με αποτέλεσμα τη φωτογήρανση, η οποία εμφανίζεται ακόμα και σε νέα άτομα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαφορά της ποιότητας του δέρματος στα ηλιοεκτεθειμένα μέρη πχ πρόσωπο, ντεκολτέ και στα προστατευμένα πχ στήθος ατόμων που εκτίθενται πολύ στον ήλιο.

Τα LASER στοχεύοντας στους ινοβλάστες, τους ενεργοποιούν με αποτέλεσμα την παραγωγή καλύτερης ποιότητας κολλαγόνου και τη βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο καθυστερούμε την εμφάνιση νέων ρυτίδων και βελτιώνουμε τις ήδη υπάρχουσες. Βαθείες όμως, εκφραστικές ρυτίδες, όπως στο μεσόφρυο και στις ρινοπαρειακές αύλακες δεν εξαφανίζονται με τα LASER.

Μια νέα κατηγορία Fractional υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα στην αντιγήρανση και στη σύσφιξη του δέρματος. Με αυτά τα LASER ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες με την τεχνική της λεγόμενης «κλασματικής» (Fractional) φωτοθερμόλυσης, δηλαδή δημιουργώντας ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς του δέρματος και κινητοποιώντας έτσι τους μηχανισμούς της φυσικής ανανέωσης. Αυτά είναι CO2 ή Erbium Fractional LASER.

Συνδυάζονται και με άλλες θεραπείες , όπως είναι τα ενέσιμα εμφυτεύματα, το BOTOX, η μεσοθεραπεία .
Συνεδρίες από 4-6, ανάλογα με το LASER που θα χρησιμοποιηθεί.

PRP (Platelet Rich Plasma)
Μια καινοτόμος μέθοδος με πολλές εφαρμογές στην αισθητική δερματολογία. Το πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούμε ουσίες από το αίμα μας για να ανανεώσουμε τους ιστούς (tissue engineering).

Κάνοντας μια αιμοληψία φυγοκεντρούμε το αίμα και παίρνουμε καθαρό πλάσμα και αιμοπετάλια. Το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σα μεσοθεραπεία για συνολική ανανέωση του δέρματος αλλά και σαν filler για να γεμίσουμε ρυτίδες.

http://www.iator.gr

Leave A Response