ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΗΛΙΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΗΛΙΟΥ

Το Χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο του Βόλου το 1967. Η κορυφή που φιλοξενεί το χιονοδρομικό κέντρο είναι οι Αγριόλευκες με υψόμετρο 1471 μέτρα και απέχει 27χλμ από το Βόλο, 12χλμ από την Πορταριά, 20χλμ από τη Ζαγορά και 2χλμ από τον ορεινό οικισμό Χάνια.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Όλα τα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου είναι στη διάθεσή σας για να τα  επισκεφτείτε και να σας μαγέψουν .Στη  Πορταριά δείτε τον καταρράκτη στην θέση Κάραβος, το Μοναστήρι της Παναγία της Πορταρέας από την οποία πήρε την ονομασία της η περιοχή και κοντά στην πλατεία  τα απομεινάρια του ξενοδοχείου “Θεοξένια” που μετά το 1900 θεωρείτο το πολυτελέστερο ξενοδοχείο των Βαλκανίων, το οποίο καταστράφηκε κατά την περίοδο της κατοχής από τους Γερμανούς. Στην Μακρινίτσα επισκεφθείτε αξιόλογες αγιογραφημένες εκκλησίες, όπως της Παναγίας (1767), του Αγίου Αθανασίου (1792),του Αγίου Νικολάου (1787), του Αγίου Γεωργίου (1795), στην πλατεία του χωριού του ?ϊ- Γιάννη του Προδρόμου οπου θαυμάστε την περίφημη κρήνη με τις τέσσερις χάλκινες λεοντοκεφαλές “ Το Αθάνατο Νερό”. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Αρχοντικό Τοπάλη (1844) όπου στεγάζεται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας. Τα Χάνια , η Τσαγκαράδα, η Ζαγορά, η Βυζίτσα οι Μηλιές

Οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που παρέχει και το ιδανικό υψόμετρο της περιοχής κάνουν τις Αγριόλευκες να θεωρούνται από τα ομορφότερα και τελειότερα χιονοδρομικά στον κόσμο. Η τοποθεσία του και μόνο καθιστά αυτομάτως το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου ξεχωριστό, αφού στην κατάβαση της πίστας η θέα που αντικρίζει κάποιος είναι προς τα χωριά του Πηλίου αφενός και αφετέρου προς το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Το χειμώνα κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, λάτρεις του σκί, που έρχονται για να απολαύσουν τις χαρές του χειμερινού αυτού σπορ.

Το κέντρο διαθέτει δύο εναέριους αναβατήρες με μονό κάθισμα ένα διθέσιο εναέριο αναβατήρα και δύο συρόμενους. Σε συνολικό μήκος 5000 μ. απλώνονται οι τέσσερις πίστες του σκί: Θέτις, Πανόραμα, Φαλκονέρα και Η πίστα των αρχαρίων. Υπάρχει επίσης μια πίστα αντοχής καθώς και δύο άλλες κυκλικές. Όλες οι πίστες συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με τους χώρους στάθμευσης.  Τέλος, για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν και άλλα χειμερινά σπορ εκτός από το κλασσικό σκί, όπως: snowboarding, απότομη πτώση, ανώμαλη κατάβαση και βουνίσιο σκι που ξεκινάει από τις ανατολικές πλαγιές και καταλήγει στην παραλία του Αη Γιάννη. Την καλοκαιρινή περίοδο η περιοχή προσφέρεται για Mountain Bike, διαδρομές εντούρο, 4Χ4, ιππασία και πολλές άλλες δραστηριότητες.

 

http://www.0030.gr/

Leave A Response